Evenimentul ZileiSocialDe ce unii pot bea mai multă cafea fără să aibă probleme cu somnul? Un studiu are toate răspunsurile

De ce unii pot bea mai multă cafea fără să aibă probleme cu somnul? Un studiu are toate răspunsurile

De ce unii pot bea mai multă cafea fără să aibă probleme cu somnul? Un studiu are toate răspunsurile
Sunteți un fan al cafelei negre și al ciocolatei negre? Un nou studiu spune că acest obicei are are legătură cu moștenirea genetică. De asemenea, în această cercertare se explică și de ce unele persoane pot bea mai multă cafea într-o zi, în timp ce altele nu pot consuma mai mult de o ceașcă.

Conform noului studio citat pe edition.cnn.com, cine se simte atras și de cafea, și de ciocolată neagră are o sănătate bună. Potrivit cercetătoarei Marilyn Cornelis, profesoară de medicină preventivă la Northwestern University Feinberg School of Medicine, o cantitate moderată de cafea neagră – între 3 și 5 cești pe zi – reduce riscul anumitor boli.

Inclusiv boli de inimă, diabet de tip 2 și mai multe tipuri de cancer, dar și Parkinson. Beneficiile vor fi mai pronunțate dacă în cafea nu ajunge lapte. Nici zahăr sau alte arome, despre care se știe că îngrașă.

„Știm că există tot mai multe dovezi care sugerează că există un impact benefic al consumului de cafea asupra sănătății. Dar citind printre rânduri, oricine sfătuiește pe cineva să consume cafea îl sfătuiește de obicei să consume cafea neagră din cauza diferenței dintre consumul de cafea neagră și cel de cafea cu lapte și zahăr″, a spus Cornelis.

foto: flickr.com

Diferența dintre cafegii și ceilalți

„Una este lipsită de calorii în mod natural. Cea de-a doua poate adăuga posibil sute de calorii, iar beneficiile pentru sănătate ar putea fi destul de diferite″, a completat ea. În cercetări anterioare, Cornelis și echipa ei au descoperit că o variantă genetică poate fi motivul pentru care unii oameni se bucură de numeroase cești de cafea pe zi, în timp ce alții nu pot face asta.

„Persoanele cu această genă metabolizează cofeina mai repede, astfel încât efectele stimulatoare dispar mai repede și trebuie să bea mai multă cafea.

Acest lucru ar putea explica de ce unii indivizi par să se simtă bine consumând mai multă cafea în raport cu o altă persoană care ar putea avea emoții sau ar putea deveni foarte anxioasă″, a adăugat ea.

Ciocolata neagră are mulți flavanoli

Ciocolata neagră este, de asemenea, plină de calorii, așa că un consum redus este bun pentru talie. Cu toate acestea, studiile au constatat că chiar și o mică bucată de ciocolată neagră pe zi poate contribui la sănătatea inimii și reduce riscul de diabet.

foto: pixabay.com

Acest lucru se întâmplă, probabil, pentru că în cacao sunt mulți flavanoli – epicatechin și catechin – compuși antioxidanți care sunt cunoscuți pentru că îmbunătățesc fluxul sanguin.

Alte alimente care conțin flavanoli includ ceaiurile verde, oolong și negru, vinul roșu, varza kale, ceapa, fructele de pădure, citricele și soia. Studiile viitoare vor încerca să abordeze preferința genetică pentru alte alimente amare, „care sunt în general legate de mai multe beneficii pentru sănătate″.

„S-ar putea arăta că persoanele care sunt predispuse genetic să consume mai multă cafea sunt, de asemenea, angajate în alte comportamente potențial sănătoase″, a mai spus cercetătoarea citată.


Accesează: