Nu țineți prosoapele în baie! Puteți avea probleme adevărate

Nu țineți prosoapele în baie! Puteți avea probleme adevărate Prosoape de baie. Sursa foto. Pixabay

Deși poate părea că este absolut normal să depozitați prosoapele în baie, experții sunt împotriva acestui obicei. Mai exact, dacă aveți nevoie doar de unul sau două prosoape, restul  nu trebuie să fie depozitate în baie deoarece prezintă riscuri pentru sănătate.

Din cauza spațiului mic din majoritatea băilor, prosoapele de baie ar trebui depozitate în altă parte, chiar dacă nu este comod. Tendința de a face pete de mucegai din cauza umezelii din baie, poate deveni un pericol pentru sănătatea noastră. Din acest motiv, experți în igienă spun că mai indicat să nu le țineți prosoapele în baie, dacă este posibil.

„Deoarece băile sunt atât de predispuse la umiditate, păstrarea excesului de prosoape în cameră poate fi complicată, deoarece acest lucru poate duce la mucegai și țesături urât mirositoare”, spune Kathy Cohoon, expert în igienă.

Trebuie depozitate într-o zonă uscată

Lily Cameron, supervizorul de curățenie de la Fantastic Services, este de acord că prosoapele ar trebui să fie păstrate în afara băii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Germenii pot călători, de asemenea, pe diferite suprafețe și obiecte din baie atunci când trageți apa la toaletă. Băile oferă un teren de reproducere perfect pentru aceste ciuperci și germeni. Iar prosoapele sunt deosebit de sensibile la acestea. Prosoapele trebuie depozitate într-un loc răcoros și uscat, cum ar fi un dulap de lenjerie sau un dulap.

Dacă nu aveți spațiu în aceste zone, luați în considerare posibilitatea de a le depozita într-un coș. Sau  într-o încăpere mai puțin umedă, cum ar fi un dormitor sau un dulap din hol. Dacă trebuie să le păstrați în baie, cea mai bună practică este să le depozitați într-un dulap sau într-un recipient bine acoperit”.

Baie, Chiuvete, Oglinzi

Sursa foto: Pixabay.

Prosoapele în baie se pot contamina

Obiceiul de a depozita prosoape în baie vă poate expune cu ușurință la niveluri ridicate de bacterii. Acestea sunt predispuse la acumularea de mucegai. Acest lucru se întâmplă din cauza nivelului ridicat de umiditate din aer de la duş. Mai ales dacă aveți dulapuri deschise sau depozite în baie.

„Când trageți apa la toaletă, știm că pana de aerosoli poate călători până la 1,6 metri în orice direcție și cel puțin 1,5 – 2 metri cu toaletele cu debit redus. Aceste bacterii și virusuri se pot depune pe prosoape și pot rămâne în viață zile sau săptămâni. Dacă vă uscați mâinile sau vă ștergeți fața cu un prosop contaminat, v-ați putea îmbolnăvi”, spune microbiologul de mediu Dr. Kelly Reynolds.