De ce nu trebuie luate în serios sondajele? Mai ales cele despre Trump

De ce nu trebuie luate în serios sondajele? Mai ales cele despre Trump

Ultimele sondaje din Statele Unite arată că 47-50% dintre americani sunt favorabili destituirii lui Trump. Câtă încredere li se poate acorda?

Potrivit experienței mele, Poll Watch reflectă puternic opiniile negative ale NYT despre Președintele Trump și ideile conservatoare, ca și puternica părtinire a ziarului.

Chiar și casa de sondaj Harris, în timpul vieții lui Lou, a suferit uneori de acest parti pris.

Lou Harris a fost prima persoană care a realizat un sondaj politic serios la nivel național și i se atribuie meritul de a-i fi dat lui John Kennedy avantajul concurențial asupra lui Richard Nixon în alegerile din 1960.

Ne puteți urmări și pe Google News

El este cel care a făcut ca sondajele să nu mai poată fi ocolite în alegerile următoare.

În timp ce numeroase persoane subliniau mina sumbră a lui Nixon în timpul dezbaterii televizate, Lou Harris i-a dat lui Kennedy veritabilul avantaj concurențial – o înțelegere mai completă a problemelor pe care electoratul le considera cele mai importante și modul de a-și adapta propunerile politice la acest scop.

Am lucrat pentru Lou între 1999 și 2000. În perioada electorală, primeam tabele zilnice. Deși rezultatele au fost impecabile, Lou interpreta aceste cifre la radioul public și în alte organe de presă de o manieră care arăta clar părtinirea sa Democrată.

Dorința sa ca Al Gore să în învingă pe George W. Bush influeța interpretarea pe care o dădea semnificației cifrelor.

Până la urmă, cu o marjă infimă, Bush a câștigat Casa Albă iar Gore a fost trimis la „adevărurile sale ambientale jenante”.

La fel, în alegerile din 2016, Trump a învins-o pe favorita Hillary Clinton, cu o marjă electorală semnificativă, în ciuda faptului că sondajele în marea lor majoritate o dăduseră pe Clinton cu un avantaj de 3 – 5%.

Sondajele de opinie nu sunt pseudo-știință, chiar dacă, în cazul anumitor companii de cercetare sunt astfel.

Societăți precum Gallup sau Pew fac în mod constant o treabă bună de cronicari ai opiniei politice în America.

Motivul este că aceste institute de sondare nu lucrează pentru societățile de media și folosesc eșantioane mari provenite din listele electorale actuale; ele au de asemenea tendința de a nu apăsa pe balanță pentru a influența interpretarea datelor.

Președintele Trump nu este un președinte ca ceilalți și majoritatea partizanilor săi nu participă la sondajele politice. Chiar propriii săi cercetători au fost surprinși de victoria sa din 2016.

Am face bine, în aceste vremuri de dezbinare, să ignorăm sondajele de opinie publică, deoarece ele vor continua să facă mult zgomot pentru nimic.

Aveți grijă doar să votați potrivit propriei voastre conștiințe; în joc este doar opinia voastră și a nimănui altcuiva.