Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce nu s-au putut salva preotul și soția sa, morți în casa lovită de fulger. Noi detalii din anchetă
De ce nu s-au putut salva preotul și soția sa, morți în casa lovită de fulger. Noi detalii din anchetă

De ce nu s-au putut salva preotul și soția sa, morți în casa lovită de fulger. Noi detalii din anchetă

Capitala fost lovită din senin, miercuri seară, de o furtună puternică. Un preot și soția sa au murit după ce casa le-a fost lovită de un fulger și a luat foc. O vecină a dat detalii despre tragedie,

Incendiul ar fi izbucnit la casa nefericiților soți după ce curentul s-a luat de mai multe ori și s-a produs un scurt circuit, declanșat de furtuna puternică de miercuri seară din Capitală.

Casa din lemn a fost mistuită de un scurtcircuit

”Din păcate, în jurul orei 1:30 noaptea trecută s-a auzit un zgomot foarte puternic, am simțit la propriu casa cum s-a mișcat. În momentul în care am ieșit am observat flăcări în prima parte a casei, partea de sus a mansardei, flăcări destul de mici inițial. Au fost anunțați pompierii. Au venit destul de repede. Casa era făcută din lemn și atunci s-a extins. Din cauza locației le-a fost destul de greu să aibă acces.

S-au extins destul de mult flăcările, au acoperit toată casa la un moment dat. A fost un șoc și un sentiment de neputință, am ajutat cum am putut și noi. Îmi pare rău de situație în sine. Au fost niște oameni foarte cumsecade. Nu i-am cunoscut personal, doar din vedere. Dânsul era un om extraordinar, îmi pare rău”, a declarat Claudia, vecina preotului, citată de Antena 3.

Operațiunea de stingere a incendiului a durat circa 2-3 ore. ”Ardea mocnit în interior și a durat foarte mult până să se mai liniștească”, a mai explicat vecina celor doi.

Soții nu au mai răspuns la telefon

Vecinul cuplului a povestit că a fost sunat de soție care l-a rugat să vină urgent acasă, pentru că locuința preotului a luat foc. Aceștia au încercat să îi sune pe cei doi soți în nenumărate rânduri, însă apelurile au rămas fără răspuns. Mai târziu, echipele de intervenție sosite la fața locului au descoperit trupurile neînsuflețite ale acestora, în casa incendiată. Până în acest moment, nu se cunoaște exact motivul pentru care cei doi nu au reușit să își salveze viața. O ipoteză ar fi aceea că focul pornit de la mansardă s-ar fi întins fulgerător de repede, nelăsând vreo șansă cuplului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: