Evenimentul Zilei > Politica > De ce nu le-au dat deputații părinților liber în prima zi de școală: Și părinții sunt profesori!
De ce nu le-au dat deputații părinților liber în prima zi de școală: Și părinții sunt profesori!

De ce nu le-au dat deputații părinților liber în prima zi de școală: Și părinții sunt profesori!

Deputații au respins săptămâna trecută proiectul de lege care prevedea declararea zilei de început de an şcolar - zi liberă pentru părinţi. Unul dintre argumentele aduse pentru respingerea acestei legi a fost acela că și cadrele didactice sunt părinți, și, prin urmare ar urma să beneficieze de prevederile actului normativ.

"Ne aflăm în faţa unui proiect de lege prin care se vrea declararea ca zi liberă a primei zile de şcoală, zic eu, poate obiectul n-ar fi rău, dar conţinutul lasă de dorit. Şi v-aş spune şi din ce cauză. Dacă declarăm prima zi de şcoală zi liberă, bineînţeles că şi o bună parte din cadrele didactice au calitatea de părinte şi, prin urmare, vor trebui să fie alături de copiii dumnealor la prima zi de şcoală. Dacă vom excepta cadrele didactice din această lege, putem intra într-o zonă de neconstituţionalitate a legii, pe o discriminare pe motiv de profesie şi ocupaţie a cadrelor didactice", a explicat deputatul PSD Sorin Iacoban, potrivit stenogramei ședinței publicată pe site-ul Camerei. 

Totodată, acesta a spus că este o problemă și cu recuperarea acestei zile, dând exemplu zona privată unde sunt angajaţi care nu pot părăsi locul de muncă la momentul respectiv.

În cele din urmă proiectul de lege a fost respins, Camera Deputaților fiind for decizional.