De ce li se umflă fața concurentelor de la „Survivor”. Vedetele riscă să se confrunte cu probleme de sănătate

Sursă Youtube

Concurenții care au acceptat provocarea „Survivor” și au plecat în Jungla Dominicană trebuie să facă față unor condiții precare. Fetele din ambele echipe par să se confrunte cu cele mai mari probleme pentru că lor a început să li se umfle fața.

Concurentele de la „Survivor” trebuie să facă față uor condiții precare în Jungla Dominicană. Lipsa igienei și alimentele pe care le consumă au avut un cuvânt de spus în ceea ce privește organismul lor. Telespectatorii au observat că atât războinicile, cât și faimoasele trec printr-o perioadă dificilă. Concurentelor a început să li se umfle fața.

Există mai mulți factori care au condus la umflarea chipului concurentelor. Oana Dumitrache, medic specializat în diabet, nutriție și boli metabolice, a explicat de ce războinicele și faimoasele trec prin aceste schimbări. Specialistul a atenționat că toate concurentelor riscă să se confrunte cu probleme de sănătate după ce competiția se va termina.

De ce concurentele „Survivor” au fețele umflate

Oana Dumitrache a spus că în ciuda faptului că laptele de cocos are un indice glicemic mic, el este absorbat mai greu în organism. „Are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic”, a explicat medicul. Specialistul a continuat prin a spune că dacă concurentele vor consuma prea mult zahăr, ele riscă să se confrunte cu boli legate de metabolism.

Dumitrache a zis că bolile legate de sindromul metabolic sunt diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic. „Apoi, consumul de lapte de orez constituie un risc pentru expunerea zilnică la arsenic inorganic şi ar putea avea drept consecinţă un aport excesiv de mangan din dietă” , a mai adăugat Dumitrache.

Manganul este un oligoelement care are un rol esențial în metabolismul glucidic şi lipidic. El este important și pentru sănătatea sistemului osos, dar consumul în exces poate duce la intoxicaţie acută şi cronică. „Astfel, carenţele de fier, calciu, magneziu vin la pachet. Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap”, a explicat medicul, potrivit Cancan.ro.