A murit un mare actor de comedie. Personajul creat în anii '80 încă stârnește hohote. Video

Doliu. Sursa foto: Arhiva Evz

Un cunoscut actor de comedie a murit la vârsta de 70 de ani din cauza unei boli nemiloase. El a debutat în anii ’70 și a devenit celebru datorită unui personaj în jurul căruia a construit un întreg show de comedie. Ulterior, personajul a devenit eroul unor filme, dar și a unui serial de televiziune.

Actorul Paul Reubens a devenit celebru, în anii ’80, datorită personajului Pee-wee Herman, erou de spectacole umoristice, dar și de filme ori de serial. Paul Reubens a murit, duminică seara, la vârsta de 70 de ani, răpus de un cancer, după cum relatează publicația Variety.

„Vă rog să îmi acceptați scuzele pentru că nu am făcut public lucrul cu care m-am confruntat în ultimii șase ani. (…) Întotdeauna am simțit o cantitate uriașă de dragoste și respect din partea prietenilor, fanilor și susținătorilor mei. V-am iubit pe toți foarte mult și m-am bucurat să fac artă pentru voi”, se arată într-o postare publicată pe contul de Instagram al actorului.

În aceeași postare, este anunțată moartea actorului, „al cărui personaj îndrăgit, Pee-wee Herman, a încântat generații întregi de copii și adulți”.

„Noaptea trecută ne-am luat rămas bun de la Paul Reubens, un actor, comediant, scriitor și producător american celebru, al cărui personaj îndrăgit, Pee-wee Herman, a încântat generații întregi de copii și adulți cu pozitivitatea și credința sa în importanța bunăvoinței. Paul a luptat cu curaj și în intimitate împotriva cancerului timp de ani de zile, cu tenacitatea și spiritul care îl caracterizează”, se mai arată în postarea de pe Instagram.

Cariera lui Paul Reubens

Debutul lui Paul Reubens avut loc în anii 1970 când s-a alăturat trupei The Groundlings, din Los Angeles. În anul 1980 a lansat „The Pee-wee Herman Show”, o producție bazată pe un personaj fictiv pe care îl dezvoltase de ani de zile. În anul 1985 a colaborat cu regizorul Tim Burton pentru filmul de comedie „Pee-wee’s Big Adventure”/ „Aventurile lui Pee-wee”. După trei ani, pelicula a avut o continuare, „Big Top Pee-wee”, regizată de Randal Kleiser. Ulterior, între 1986 și 1990, el a realizat și un serial „Pee-wee's Playhouse” care a fost difuzat în weekend la CBS.

Imaginea îndrăgitului actor a avut de suferit în anul 1991 când a fost arestat pentru expunere indecentă într-un cinematograf din Sarasota, Florida. Aflat în centrul unui scandal de natură sexuală, Reubens a renunțat la interpretarea personajului până în anul 2010. El a reluat show-ul pe Broadway, sub titulatura „The Pee-wee Herman Show”.

În anul 2016, Reubens a fost coscenarist și a jucat în „Pee-wee's Big Holiday” difuzat pe platforma de streaming Netflix, o continuare a filmului „Big Top” din 1988. Acesta avea să fie ultimul său rol dintr-un film, înainte de deces.

În afară de rolul care l-a făcut celebru, Reubens a jucat și în alte filme, precum „Mystery Men” / „Supereroii amatori”, „Blow”/„Visul alb”. De asemenea, el a mai apărut în „Batman Returns”/ „Batman se întoarce”, „Buffy the Vampire Slayer”/ „Buffy, vânătoarea de vampiri”, „The Nightmare Before Christmas”/ „Coșmar înainte de Crăciun” și „Matilda”.