Evenimentul Zilei > Economie > De ce iau românii bani de la Provident și alte firme de împrumut rapid
De ce iau românii bani de la Provident și alte firme de împrumut rapid

De ce iau românii bani de la Provident și alte firme de împrumut rapid

Nu mai puțin de 15% din utilizatorii de internet din orașe au solicitat în ultimele 12 luni un împrumut de la o instituţie financiară nebancară, potrivit unui studio realizat de GfK România pentru Viva Credit. Peste 25% dintre cei intervievați au declarat că folosesc banii pentru renovarea locuinţei şi pentru alte nevoi casnice.

Totodată, 21% au declarat că au folosit împrumuturile pentru rezolvarea nevoilor personale neprevăzute şi a urgenţelor medicale.

„Observăm din acest studiu că instituţiile financiare nebancare din România, care acordă împrumuturi într-o singură rată au început să fie o opţiune viabilă pentru tot mai mulţi români. Asta demonstrează că oamenii au înţeles beneficiile IFN-urilor care dau întâietate tocmai acestei nevoi a lor: să intre în posesia unei sume mici de bani, fără a mai fi nevoie să apeleze la prieteni sau cunoştinţe”, a spus Eduard Popişteanu, director de marketing al companiei.

Studiul a fost realizat de GfK România pentru Viva Credit, pe un eşantion online reprezentativ urban la nivelul României, pe o populaţie cu vârste de peste 21 ani, angajaţi cu un loc de muncă şi care au venituri de peste 700 de lei.