De ce consider că Ludovic Orban este omul politic al anului 2019

De ce consider că Ludovic Orban este omul politic al anului 2019

Aseară a avut loc Gala Capital și decernarea premiilor „Eroii anului 2019”. În primul rând, începând cu anul acesta, am schimbat formatul lansării topului de tradiție din ultimii 27 de ani.

Mergând pe ideea excelentă a redactorului-șef Anca Andrei și a echipei sale, am hotărât să premiem oameni care au făcut ceva, nu oameni care au ceva.

Astfel, am adus alături politicieni, oameni de afaceri, oameni de televiziune, showbiz, medici, tineri și seniori geniali ai României de astăzi.

Mie mi-a revenit onoarea de a îi da un premiu special lui Ludovic Orban, premier al României, „Politicianul anul 2019”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În momentul în care am început să pun câteva gânduri pe hârtie, m-am  confruntat cu eterna întrebare: de ce lui? Răspunsul pe care l-am dat public a fost acela că Ludovic Orban a condus PNL, în anul 2019, în două bătălii politice importante: alegerile europarlamentare și alegerile prezidențiale. Mai mult, a devenit liderul unui Guvern liberal 100% încă din prima zi de guvernare. Sunt premiere politice, dar și istorice. PNL nu a mai avut guvernare 100% liberal din 1933, de la Guvernul I.G. Duca.

Trecând peste modul în care Ludovic Orban, liberal de când îl știu, a primit toate lucrurile din ultima vreme, deloc ușor și cu multă muncă, i-am spus aseară că mă aștept ca deviza „Prin Noi Înșine” să reprezinte scheletul guvernării sale. Să arate că liberalismul în România este o stare de spirit care poate remodela o societate, fără a o distruge.

La final am citat din articolul scris în 1905 de Vintilă Brătianu: „Taina acestei încrederi este o cunoaștere mai adâncă a nevoilor poporului român și convingerea nestrămutată că prin noi înșine putem să ne dezvoltăm pe toate căile!”

Acestea fiind zise, vreau să mulțumesc încă odată echipei Capital, dar și celei coordonată de Andreea Lăcătușu, care au realizat un eveniment impecabil.

P.S. Ca să preîntâmpin orice întrebare legată de faptul că nu l-am ales pe Iohannis ca fiind „Politicianul anului 2019”, vă dau același răspuns pe care l-am dat și aseară: „Odată devenit președintele României, Klaus Iohannis nu mai este politician, ci a intrat într-o altă categorie, deasupra politicii așa cum o înțelegem noi prin prisma bătăliilor electorale”.