„Astăzi am avut un număr ceva mai mic de cazuri noi raportate pentru că a fost weekend şi nu toate laboratoarele au reuşit să funcţioneze la capacitate maximă. S-a şi testat mai puţin şi ştiţi bine că întotdeauna atunci când testezi mai puţin şi numărul de cazuri este mai mic.

Probabil că de mâine o să intrăm iar pe trendul ascendent înregistrat în ultima săptămână. Cred că în momentul în care o să poată să fie relaxate măsurile depinde cel mai mult de fiecare dintre noi.

În funcţie de cum reuşim să ne comportăm, cum reuşim să respectăm aceste indicaţii legate de distanţare socială, mai ales în perioada Paştelui, probabil că vor putea fi relaxate aceste măsuri care au fost impuse în această perioadă”, a afirmat Alexandru Rafila la România TV.

Este importantă masca pe faţă?

„Poziţia oficială a fost generată în SUA care recomandă mai ales în spaţii închise să purtăm mască. Nu neapărat chirurgicală, folosită ca barieră mecanică în calea micropicăturilor eliminate.

Chiar dacă nu e perfectă reduce riscul de îmbolnăvire şi eventuala doză infectantă. Una e să te îmbolnăveşti cu o cantitate mică şi altceva cu o cantitate mare. Reduce riscul de infecţie”, a concluzionat  Alexandru Rafila.