Scandal pe tema datoriilor României. Ciolacu l-a numit pe Cîțu „inconștient”

Scandal pe tema datoriilor României. Ciolacu l-a numit pe Cîțu „inconștient” Marcel Ciolacu, premierul României. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Apar noi tensiuni pe scena politică, majoritatea fiind legate de costurile pe care România vizavi de plata dobânzilor. Marcel Ciolacu a avut o reacție acidă la adresa lui Florin Cîțu.

Scandalul izbucnit între aleșii politici are legătură cu plata datoriilor mai vechi pe care România le are. Marcel Ciolacu a afirmat că Florin Cîțu că a fost „un inconștient”, reușind să acumuleze datorii de 9,2% din PIB. Șeful Executivului face referire la perioada în care acest a ocupat funcția de premier.

Datorii pe care România le are de plătit

Marcel Ciolacu fost întrebat de situația dobânzilor pe care România le are de plătit. Premierul a fost extrem de acid la adresa fostei guvernări, precizând că Florin Cîțu, precizând că acesta a reușit să acumuleze datorii foarte mari.

„Nu e o problemă de incapacitate de plată sub nicio formă anul viitor”, dă a spus Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialul a menționat că țara noastră nu se află în incapacitate de plată în acest moment. Cu toate acestea oficialul l-a acuzat pe fostul premier că a făcut datorii de peste 9% din PIB.

Ce se va întâmpla în 2024

Șeful Executivului susține că România își va achita datoriile inclusiv pe parcursul anului 2024. Cu toate acestea, Ciolacu a fost folosit un limbaj dur la adresa lui Florin Cîțu.

„ De ce nu-l întrebați pe Cîțu? De ce nu ați țipat când a îndatorat cu 9,2% din PIB? De ce nu a văzut România când un inconștient a dus țara în această zonă.”, a spus premierul.

Datorii acumulate de România. Ciolacu l-a numit pe Cîțu „inconștient ”

Sursa foto: Facebook\ Florin Cîțu

Ciolacu „reaprinde ” tensiunile legate de datorii

Nu este prima dată când Marcel Ciolacu se revoltă în ceea ce privește fosta guvernare.  Acesta a precizat în trecut că România este singura țară din UE care a semnat un acord legat de deficit. Mai mult, premierul a subliniat atunci că fosta guvernare a făcut  împrumuturi de 200 de miliarde de lei pe parcursul a 2 ani de zile. Oficialul menționa că și alte state din Uniunea Ehuropeană au apelat la împrumuturi, însă nu atât de mari ca cele luate de România.