Evenimentul ZileiActualitateDatele raportului privind legătura dintre tromboze şi vaccinul Pfizer au fost dezvăluite

Datele raportului privind legătura dintre tromboze şi vaccinul Pfizer au fost dezvăluite

Datele raportului privind legătura dintre tromboze şi vaccinul Pfizer au fost dezvăluite
Studiul asupra vaccinurilor realizat în Anglia a fost publicat de către un cardiolog italian care lucrează la spitalul Universității din Glasgow, şi ar confirma apariția trombozei chiar și cu Pfizer.

Pierpaolo Pellicori, cardiolog și cercetător la spitalul Universității din Glasgow, a trimis un mesaj colegilor săi italieni : „Până la 28 februarie 2021, în Marea Britanie au fost administrate aproximativ 10,7 milioane de doze de Pfizer și 9,7 milioane de doze de AstraZeneca. Printre reacţiile adverse raportate în zilele următoare vaccinării, s-au numărat:

-infarct AZ 36 (17 fatale), Pfizer 30 (6 fatale); accident vascular cerebral AZ 71 (10 fatale), Pfizer 100 (10 fatale); embolie pulmonară AZ 13 (1 fatal), Pfizer 15 (1 fatal); tromboză venoasă AZ 14 (zero fatal), Pfizer 8 (zero fatal); trombocite scăzute (trombocitopenie) AZ 35 (1 fatal), Pfizer 22 (1 fatal). Morţi AZ 275, Pfizer 227.

Acestea sunt datele înregistrate în Marea Britanie

Imaginea care apare este clară: 10.400 de decese cauzate de Covid în Anglia până în martie 2021, de tromboză venoasă. Deşi AstraZeneca este blocată sau limitată în toată Europa, nimeni nu vorbește despre tromboza întâlnită şi la Pfizer.

O lună mai târziu, sosește un alt răspuns de la Universitatea Oxford validat de către alți oameni de știință, unde se constată că numărul de persoane care au raportat cazuri tromboză venoasă, după ce a primit vaccinurile produse de Pfizer si Moderna este similar cu numărul cazurilor raportate de persoanele care au primit vaccinul AstraZeneca.

„În acest studiu – se citește pe site-ul institutului Oxford – din peste 500.000 de pacienți cu Covid-19, TVC (tromboză venoasă cerebrală) a apărut la 39 dintr-un milion de pacienți. La peste 480.000 de persoane care au primit un vaccin Covid-19 Pfizer sau Moderna, 4 dintr-un milion au TVC. S-a raportat că TVC apare la aproximativ 5 dintr-un milion de persoane după prima doză de vaccin AZ-Oxford Covid-19. În comparație cu vaccinurile cu ARNm, riscul apariției CVT-19 este de aproximativ 10 ori mai mare. Comparativ cu vaccinul AZ-Oxford, riscul unei CVT Covid-19 este de aproximativ 8 ori mai mare”.

În conformitate cu studiul universității engleze, Carlo Federico Perno, directorul departamentului de microbiologie al spitalului Bambino Gesù din Roma  a raportat „cazuri de tromboză foarte rară pentru toate vaccinurile”.

Se pare că Pfizer nu ar fi la curent nici cu rezultatele Oxford, nici cu datele publicate pe site-ul guvernului englez și dezvăluite de Dr. Pellicori

„Nu putem confirma, dar nici măcar nu excludem – răspunde biroul de presă al companiei – prezența cazurilor de tromboză după administrarea serului nostru. Avem un birou care colectează toate rapoartele trimise direct la agenția pentru medicamente. Cu privire la cazurile de tromboză după administrare, deocamdată, compania nu are o poziție oficială în acest sens ”, se arată în răspuns, potrivit ilgiornale.


Accesează: