Darul de nuntă, în era tehnologiei. Cum se dau banii în 2024

Darul de nuntă, în era tehnologiei. Cum se dau banii în 2024 Sursă foto: Dreamstime.com

Darul de nuntă s-a modernizat. În 2024, mirii nu mai primesc banii în plic și nu mai sunt nevoiți să întrețină atmosfera pe ringul de dans. Tehnologia a avansat, iar tendințele s-au schimbat.

S-au dus vremurile când se striga darul la nuntă, iar mirii întâmpinau invitații la intrare. La cel mai mare târg de nunți din București a fost prezentat Cosmo, un robot  programat să spargă gheaţa pe ringul de dans și să facă toată munca grea.

„Ne ajută foarte mult să primim invitaţii, să le dăm anumite informaţii, mesaje despre miri, despre locaţie, să ne invite la dans, la masă, unde să ne aşezăm sau care să fac împreună cu mirii dansul”, spune Gabriela Banu, antreprenor.

Se poartă hostele digitale

Mulți antreprenori au renunțat la fetele frumoase pe tocuri și au luat hostese digitale. „O nouă tendinţă - hostesele digitale. Acum nu mai avem fete frumos îmbrăcate în rochiţe negre şi pantofi cu toc. Te întreabă dacă ai vreo alergie, îţi spun meniul de nuntă”, explică Ana Haralambrie, organizator târguri de nunţi.

Ne puteți urmări și pe Google News
robot

Sursa foto: Dreamstime

Cât costă să închiriezi un robot

Mirii moderni pot să închirieze un robot pentru cel puţin două ore. Acesta costă 1.600 de lei. Mai mult, restaurantele oferă decorul din partea casei pentru a le ușura munca mirilor. În 2024 se poartă combinația de negru și auriu.

„S-au scumpit toate cam cu 20 - 30%. Sare de 100 de euro din start. Dacă ai luat meniul de nuntă şi decorul, ceva minim, sare de 100 de euro. Înainte 100 de euro era... fiţă. Deja au început să se ceară oferte şi pentru 2026”, adaugă Ana Haralambrie, organizator târguri de nunţi.

nuntă

Sursa foto: Dreamstime

„Pentru o nuntă exclusivistă merge foarte bine combinaţia de negru şi auriu. Eu am un buchet aici de naşă, o culoare intensă, naşele optează pentru această culoare. Lumânările sunt un accesoriu impotant pentru nuntă, dau o eleganţă aparte. Foarte frumoase şi în trend sunt acum cele plutitoare în cilindri”, spune Alexandra Găiseanu, antreprenor, potrivit Observator.

Darul de nuntă în 2024

Darul de nuntă este mai mare în 2024. În Capitală, prietenii mirilor ar putea da și 3000 de lei. Anul trecut, darul pentru un cuplu care nu este rudă cu mirii a fost între 1500 și 2000 de lei. În Maramureș, un cuplu poate da între 1200 și 2000 de lei. Suma variază în funcție de relația pe care o au cu mirii.

În Dobrogea, nu se pun mai mult de 1000-1500 de lei la plic. În Bucovina, fiecare cuplu alocă între 1000 și 1700 de lei.