Evenimentul Zilei > Sport > Darren Cahill, noi dezvăluiri despre Simona Halep. A dat în vileag cel mai ascuns secret cu privire la tacticile folosite pentru a câștiga
Darren Cahill, noi dezvăluiri despre Simona Halep. A dat în vileag cel mai ascuns secret cu privire la tacticile folosite pentru a câștiga

Darren Cahill, noi dezvăluiri despre Simona Halep. A dat în vileag cel mai ascuns secret cu privire la tacticile folosite pentru a câștiga

Darren Cahill, cel mai bun antrenor din toată cariera Simonei Halep, a dezvăluit tacticile pe care le-a folosit pentru a o ajuta pe jucătoarea de tenis să devină campioană de Grand Slam.

Darren Cahill face marea dezvăluire despre secretele performanțelor din cariera campioanei Simona Halep. Antrenorul australian a povestit că după înfrângerea neașteptată prin care Simona Halep a trecut în finala ediției 2017 a turneului de la Roland Garros, a hotărât să îl facă pe Rafael Nadal drept model de urmat.

Ideea a funcționat şi s-a dovedit de un real succes pentru jucătoarea noastră, care se apropria de primul titlu de Grand Slam, 12 luni mai târziu.

Darren Cahill, dezvăluiri despre cel mai ascuns secret al Simonei Halep

Darren Cahill: Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aș vrea să vorbesc clar despre persoana pe care o cunosc și cu care am lucrat timp de 6 ani, a scris antrenorul pe Instagram.

„Cred că dacă te uiți pentru a găsi un exemplu, nu trebuie mers mai departe de Rafael Nadal. O antrenam pe Simona Halep când se zbătea să câștige primul titlu de mare șlem și a pierdut acea finală sfâșietoare cu Jelena Ostapenko, la Roland Garros.

Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut ca antrenor a fost să îl folosesc pe Rafael Nadal ca model de urmat pentru ea. Uitați-vă la atitudinea lui, la modul în care pășește pe teren. Nu îți poți da seama dacă e condus cu set și break sau dacă este în avantaj, pentru că mentalitatea sa e focalizată în jurul următorului punct, de fiecare dată.

Unul dintre lucrurile grozave cu privire la Rafael Nadal este că el încearcă să progreseze până și în antrenamente. Așa că l-am folosit pe el, timp de 12 luni, pentru a o inspira pe Simona Halep, pentru a schimba antrenamentele, iar, din fericire, a trecut prin această perioadă câștigând turneul de la Roland Garros,” a spus  Darren Cahill.

Antrenorul australian, despre cât e de complicat să faci un ban în tenis

Darren Cahill a mai mărturisit despre marea campioană: „Am stat cu mândrie în admirație față de persoana în care s-a maturizat. Integritatea Simonei este ireproșabilă. Onestitatea a fost întotdeauna cea mai mare putere și cea mai mare slăbiciune a ei”, a mai subliniat fostul antrenor al campioanei noaste.

Cu privire la ideea că se fac ușor banii în tenis, antrenorul demontează această legendă, şi spune: „Tenisul e un sport brutal, chiar e. E dificil să ajungi în vârf. E complicat să faci un ban în tenis. Sunt atât de multe țări concurând pentru aceeași bucată de succes, încât trebuie să fii 24/7 dedicat total tenisului: fizic, tehnic și tactic.

Nu contează care este obiectivul, ci să încerci să devii cât de bun posibil. Poți să îți dai seama dacă un jucător este antrenabil încă din primele minute petrecute alături de ei, și asta o faci prin modul în care te ascultă, dacă sunt curioși, dacă pun întrebări.

Dacă nu pun întrebări și nu sunt curioși, ajungi să îi antrenezi prin ochii tăi, și nu prin ochii jucătorului. Cu cât mai multe întrebări pune jucătorul, atât devine antrenorul mai informat”, a concluzionat Darren Cahill.