Daniel Ghiță de la Muay Thay în Parlament. Ce l-a determinat pe sportiv să se implice în politică.

Daniel Ghiță de la Muay Thay în Parlament. Ce l-a determinat pe sportiv să se implice în politică. Daniel Ghita. Sursa foto: Arhiva EVZ

Daniel Ghiță este fost campion la kickboxing și chiar un recordman la mai multe categorii. Cu toate acestea cariera sportivă nu a fost suficientă, așa că a decis să intre în politică.

Sportivul Daniel Ghiță a avut o carieră înfloritoare la categoria kickboxing. Acesta a câștigat un titlu mondial în 2012, la ”It s show time”, la categoria grea, campionat de kickboxing. De altfel a doborât și un record pentru cel mai rapid KO dintr-un meci, la 30 de secunde de la începerea lui.

A doborât și recordul lui Peter Aerts de înfrângere a trei adversari în 5 minute. Cu toate acestea cariera de sportiv nu pare să îi fi adus satisfacția de care avea nevoie, așa că în 2015 se înscrie în politică. Mai exact în PRU, partidul lui Bogdan Diaconu. Doar că un an mai târziu, după ce au înființat chiar și ”Patrula lui Vlad Țepeș”, Ghiță părăsește partidul.

El se declara dezamăgit atunci de fostul lider, Bogdan Diaconu. Ulterior, Daniel Ghiță s-a înscris în PSD pe listele celor de la Ilfov. Iar în 2020, deputatul a ajuns în Parlament. De acolo a avut mai multe interpelări. Una dintre cele mai șocante a fost cea legată de magistrații care dau bani cu camătă. Aceasta interpelare a avut loc în luna septembrie a acestui an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Daniel Ghiță, interpelare cu magistrați cămătari

”Potrivit unei sesizări primite de la un grup de magistrați, mulți colegi de-ai acestora încalcă aceste prevederi. Mai mult sau mai puțin fățiș, sub diferite forme. Astfel, unii dintre magistrații activi sau pensionari acordă împrumuturi, cu dobânzi mari, unor oameni de afaceri. Și chiar unor interlopi, implicați îndeosebi în afaceri imobiliare.

Alții se implică în afaceri imobiliare, prin luarea de credite bancare. Profitând de salariile sau pensiile substanțiale care le oferă bonitate bancare, prin construirea de immobile. Îndeosebi în orașele unde acestea pot fi valorificate la prețurile cele mai mari, prin vânzare sau prin închirirere.

Cu predilecție în centrele universitare sau în zonele economice emergente. Iar alții împrumută credite bancare cu care cumpără apartamente în astfel de localități. Pe care le închiriază ulterior cu sume substanțiale unor agenți economici, studenți, cupluri tinere etc”, a spus atunci deputatul.