Parlamentul din Republica Moldova analizează zeci de inițiative legislative în finalul anului

Parlamentul din Republica Moldova analizează zeci de inițiative legislative în finalul anului Parlamentul Republicii Moldova. Sursa foto: multimedia.parlament.md

În Republica Moldova, parlamentarii au de analizat mai multe inițiative legislative în acest final de an, care va pune capăt sesiunii de toamnă.

Parlamentul din Republica Moldova va examina 50 de inițiative legislative pe acest final de an

Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, deputații vor discuta și adopta în lectura a doua proiectele de lege privind bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat și fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul viitor. Pe ordinea de zi mai figurează un șir de proiecte de legi privind armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene, precum și ratificarea unui șir de acorduri între Republica Moldova și partenerii săi de dezvoltare.

Parlamentul Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova. Sursa foto: multimedia.parlament.md

Ce amendamente va analiza Legislativul din Republica Moldova pe acest final de an

De asemenea, Legislativul va examina amendamentele la Legea cu privire la activitatea medicilor, Legea cu privire la cultură, Legea cu privire la deșeuri, Legea cu privire la parcurile de tehnologii informaționale etc. De asemenea, deputații vor audia informații despre progresele înregistrate în investigarea cazului "furtului miliardului" și returnarea banilor luați peste hotare. Joi, 21 decembrie, ședința plenară a Parlamentului va începe la ora 10:00, conform infomarket.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce afirma președintele Parlamentului, după vestea cea mare

Săptămâna trecută, Moldova a primit vestea cea mare. UE a acceptat demararea negocierilor pentru integrare. „Este o victorie a cetățenilor noștri care au ales parcursul european. Zi de zi, în ultimii ani, în ciuda tuturor crizelor, ne-am ghidat de valorile europene, ne-am afirmat locul în lume ca țară liberă, care protejează viața și demnitatea oamenilor”, spunea Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău.

„Suntem adepții unui proces de negocieri echitabil și bazat pe merite și noi vom continua să ne facem, conștiincioși, tema pentru acasă. Împreună vom scrie istoria Europei!”, mai afirma Grosu.

Oficialii de la Chișinău au semnat Acordul de Asociere cu UE în 2014. La 3 martie 2022, autoritățile de la Chișinău au semnat cererea de aderare a țării noastre la UE. Astăzi, Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.