Cadou de Crăciun pentru toți românii: Ce se întâmplă cu Legea Bugetului 2022 și a asigurărilor sociale SURSE

Cadou de Crăciun pentru toți românii: Ce se întâmplă cu Legea Bugetului 2022 și a asigurărilor sociale SURSESursa: arhiva EVZ

Informații din culisele autorităților politice! După ce ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a subliniat că bugetul țării reprezintă o „chestiune concretă” și „ar trebui să conţină toate elementele” astfel încât să nu fie nevoie de o ulterioară rectificare bugetară, surse politice au informat ce se va întâmpla cu proiectul legii bugetului 2022 și a asigurărilor sociale din punct de vedere procedural.

Vești bune pentru toți românii! Se va întâmpla chiar înainte de Crăciun și Anul Nou. Autoritățile politice se mobilizează astfel încât proiectul privind legea bugetului de stat pentru anul 2022 și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale să fie adoptate cât mai curând posibil, au informat surse politice.

Legea bugetului 2022 și a asigurărilor sociale urmează să fie adoptate înainte de Crăciun

Astfel, cele două proiecte privind legea bugetului de stat pentru anul 2022 și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale ar putea să fie adoptate de către Legislativ, într-un plen reunit, în maximum două săptămâni, înainte de Crăciun, au mai transmis surse politice citate de news.ro.

În altă ordine de idei, ministrul de la Finanțe, Adrian Câciu, a precizat anterior că bugetul României reprezintă o „chestiune concretă” și „ar trebui să conţină toate elementele astfel încât să nu fim nevoiţi să facem rectificare”, chiar dacă există și situații excepționale în care se recurge la o astfel de metodă.

„Bugetul țării este o chestiune foarte concretă”

„Bugetul ţării nu este o chestiune de incertitudine, bugetul este destul de… nu de rigid, dar este o chestiune foarte concretă, adică banii sunt acolo, dar regulă, aşa cum vedem în multe ocazii nu sunt bine gestionaţi. Dar ei sunt acolo şi nu sunt eficient distribuiţi, se fac tot felul de erori în cadrul planificării bugetare, erori care la un moment dat te aduc în situaţia de a face rectificări. Pentru cine nu ştie, rectificările, deşi au devenit o obişnuinţă, ar trebui să reprezinte situaţii excepţionale cu privire la legea bugetului de stat. Un buget predictibil ar trebui să conţină în el toate elementele astfel încât să nu fim nevoiţi să facem rectificare”, a transmis, duminică, ministrul Adrian Câciu.

Reprezentantul Finanțelor a mai precizat că toate administrațiile - inclusiv cele locale - care prezintă dificultăți în ceea ce privește subvenția la gigacalorie trebuie sprijinite de stat.

„Nu poţi face discuţii de genul doar Primăria Bucureşti trebuie ajutată. Eu trebuie să am o analiză şi de la Bucureşti, dar şi pe celelalte UAT-uri care au probleme cu factura la gigacalorie şi dacă este cazul, împreună cu ministrul Dezvoltării, trebuie să facem o hotărâre de Guvern, să alocăm suplimentări de sume, dacă mai este necesar, pentru acest an, astfel încât toate comunităţile locale să fie ajutate”, a subliniat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, într-o intervenție televizată la Antena3.

Ne puteți urmări și pe Google News