„Nicușor Dan nu a depus nicio hârtie pentru subvenția la gigacalorie”. Cu ce se ocupă primarul Capitalei, în timp ce bucureștenii fac frigul

„Nicușor Dan nu a depus nicio hârtie pentru subvenția la gigacalorie”. Cu ce se ocupă primarul Capitalei, în timp ce bucureștenii fac frigul Sursa: EVZ

„Nicușor Dan nu a depus nicio hârtie la Ministerul Finanțelor pentru subvenția la gigacalorie și nici nu m-a sunat”, a subliniat noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, comentând situația termoficării din București. În contextul în care deja temperaturile scad foarte mult, în Capitală semnalându-se marți, 30 noiembrie, maximum 7 grade Celsius, tot mai mulți cetățeni duc lipsă de apă caldă și căldură pe de o parte, iar pe de alta, mulți amână să dea drumul la calorifere din cauza scumpirilor.

Până pe data de 1 aprilie va rămâne în vigoare Mecanismul de plafonare și compensare la facturi. Astfel, până la termenul precizat, diferențele dintre prețuri la facturi nu ar trebui să fie achitate efectiv de români, ci vor fi suportate de stat prin intermediul subvențiilor. Primarul general al Capitalei nu a depus, însă, nicio cerere în acest sens.

„Nicușor Dan nu a depus nicio hârtie pentru subvenția la gigacalorie”

Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. „Nicușor Dan nu a depus nicio hârtie la Ministerul Finanțelor pentru subvenția la gigacalorie și nici nu m-a sunat. Restul este o reinventare a domnului Nicușor Dan.

La ora de iarnă, când mânie-poimâine ninge, dânsul face meciuri de ping-pong pe Facebook cu ministrul Finanțelor. Eu îl aștept să avem o discuție. La Ministerul Finanțelor sunt toți banii necesari. Nicușor Dan nu mi-a solicitat niciun leu pentru subvenția la gigacalorie”, a declarat Adrian Câciu într-o intervenție televizată la România TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, între edilul București și șeful de la Finanțe au avut loc atacuri chiar din primele zile de după învestirea Guvernului Nicolae Ciucă. Nicușor Dan a postat pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva zile, că dorește o ședință de lucru cu ministrul Finanțelor pentru a-i prezenta situația financiară a administrației locale.

Atacuri pe Facebook între ministrul Finanțelor și primarul București

„Sunteţi doar la un telefon distanţă pentru a stabili o întâlnire. Discuţia va fi nu numai despre contabilitate şi bugetul anului viitor, ci mai ales despre modul în care finantarea se transforma în servicii publice concrete şi de calitate pentru bucureşteni. Mulţumesc! PS: As fi preferat sa ma sunati, dumneavoastră ati preferat marketingul. Este ok.

Şi, în fine, am deschis şi subiectul urbanismului pentru că, oricât de mult am reuşi noi să facem lucrări de infrastructură, în condiţiile în care oraşele se dezvoltă haotic şi nu există un control în ceea priveşte construirea, nu o să ajungem deloc prea departe şi avem o instituţie a statului, Inspectoratul de Stat în Construcţii, care nu funcţionează”, a răspuns ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la poziția primarului București.