În timp ce danezii care au luptat împotriva ISIS au fost amenințați cu închisoarea la întoarcerea din Orientul Mijlociu, teroriștii beneficiază de enorme privilegii, inclusiv apartamente, educație și slujbe, chipurile pentru a-i încuraja să se integreze în societate.

Partizanii proiectului implementat de poliția din Aarhus susțin că jihadiștii se simt „izolați” și că fac eforturi de a se integra, de aceea a le oferi bunătate și iertare, empatie și simpatie, îi va determina să renunțe la ideologia lor criminală.

Totuși, politicianul danez Nasser Khader, un musulman născut în Siria, afirmă că programul transmite un mesaj prost, recompensându-i pe teroriștii care au participat la războiul împotriva Occidentului și a valorilor sale.

Khader a declarat pentru canalul de știri australian SBS că programul „Îmbrățișează un terorist” le transmite practic tinerilor musulmani: „Ieșiți și faceți o infracțiune, fiți jihadiști, veți obține o grămadă de privilegii din partea societății.”

Cu toate acestea, conducerea poliției își apără programul:

„Am avut mai multe opțiuni”, spune super-intendentul Allan Aarslev, pentru aceeași televiziune. „Am fi putut să-i judecăm pe toți, dacă am fi avut probe. Totuși, cu teroriștii pe care nu-i putem trimite în judecată ce facem?”

Omului nici prin cap nu-i trece că aceștia, în loc să fie îmbrățișați, ar putea fi supravegheați la sânge!

Aarslev susține că majoritatea celor reîntorși din Siria sunt acum „foarte bine integrați și că majoritatea lor sunt foarte fericiți că li s-a oferit o a doua șansă”.

El adaugă: „Sunt bărbați care au mers în Siria și nu știm ce au făcut acolo, și aceasta este alegerea pe care trebuie să o facem: să-i ajutăm sau să-i lăsăm singuri. Dacă nu îi integrăm, vor fi un pericol pentru toți.”

Evident, tipii ăștia sunt convinși că îmbrățișarea va alunga pericolul.

Spre deosebire de tratamentul rezervat jihadiștilor, o femeie daneză care a luptat împotriva ISIS în Siria, susține că este pusă la zid și forțată să se ascundă de la revenirea ei în Europa.

Joanna Palani a fost combatantă în rândurile luptătorilor kurzi „peshmergas” și susține că a omorât aproape 100 de jihadiști, eliberând sclave sexuale și copii din mâinile acestora.

Palani a primit interdicție de a călători timp de 12 luni și a fost amenințată cu închisoarea când a mers în Qatar.

Anul trecut, avocatul Erbil Kaya încerca să sublinieze ironia situației clientei sale, care a luptat alături de forțele daneze, în timp ce guvernul încearcă să-i reabiliteze pe combatanții ISIS care se întorc acasă.

Te-ar putea interesa și: