Evenimentul Zilei > Social > Dăncilă s-a săturat de scandalul din teatre și pune piciorul în prag. „Vom lua o decizie”!
Dăncilă s-a săturat de scandalul din teatre și pune piciorul în prag. „Vom lua o decizie”!

Dăncilă s-a săturat de scandalul din teatre și pune piciorul în prag. „Vom lua o decizie”!

Viorica Dăncilă a decis să se implice în problema care a acaparat în ultima săptămână instituțiile de cultură. După protestul pe care angajații din teatre și nu numai, în frunte cu actorii, l-au organizat duminică în Piața Victoriei, prim-ministrul României a spus că dezamorsarea acestei situații este deja în planurile sale și că urmează să stabilească o întâlnire cu toate părțile importante.

Duminică, peste două sute de actori și angajați în sistemul cultural, în frunte cu Victor Rebengiuc și Marius Manole, au protestat în fața Guvernului. Problema lor? Bugetul ministerului Culturii a fost diminuat drastic și astfel s-a ajuns în situația ca foarte mulți oameni care ajută la bunul mers al spectacolelor și repetițiilor au fost concediați. După ce președintele Klaus Iohannis și-a arătat solidaritatea față de mișcarea organizată de artiști, Viorica Dăncilă a reacționat astăzi și susține că va lua măsuri.

Mâine o să fixez o oră în care să discut, să vedem care sunt nemulțumirile. Vreau să chem și ministrul Culturii, astfel încât să luăm o decizie cât mai bună”, a spus prim-ministrul.

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: