Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă, între rectificarea bugetară și protestele din 10 august
Dăncilă, între rectificarea bugetară și protestele din 10 august

Dăncilă, între rectificarea bugetară și protestele din 10 august

Guvernul s-a reunit, ieri, în ședintă, după protestele din 10 august. Premierul Viorica Dăncilă nu a ratat, în acest context, să facă apel la toți miniștrii să evite „spirala conflictului” creată de către cei care urmăresc să dobândească puterea „prin mijloace nedemocratice”.

„Unii încearcă, din motive strict politice, să alimenteze această spirală a conflictului, care să scindeze și mai mult societatea. Există tendințe ca această scindare să fie una iremediabilă, iar evenimentele violente din 10 august au demonstrat acest lucru”, a precizat Dăncilă.

Prima țintă a celor care urmăresc să preia Puterea este Jandarmeria, „dar și alte instituții”, a mai spus prim-ministrul, subliniind că nu vrea să absolve pe cineva de vină, dar consideră că „o persoană sau o instituție poate fi acuzată doar în baza unor probe concludente”.

Pe ordinea de zi a Executivului ar fi trebuit să fie și rectificarea bugetară, unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, numai că președintele Klaus Iohannis „nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp să convoace CSAT”, pentru avizul Consiliului, a afirmat Dăncilă la începutul ședinței. Guvernul a cerut, marți seară, președintelui Klaus Iohannis convocarea în regim de urgență a ședinței CSAT

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: