Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă, declarații explozive după anunțul ALDE. PSD a pus la cale strategia pentru a rămâne la Palatul Victoria
Dăncilă, declarații explozive după anunțul ALDE. PSD a pus la cale strategia pentru a rămâne la Palatul Victoria

Dăncilă, declarații explozive după anunțul ALDE. PSD a pus la cale strategia pentru a rămâne la Palatul Victoria

Luni, la finalul CEx al PSD, premierul Viorica Dăncilă a făcut o serie de declarații cu privire la strategia pe care social democrații trebuie să o urmeze după ce ALDE a decis să iasă de la Guvernare.

„Am vrut să discut cu fiecare președinte de organizație. Am decis  că trebuie să rămânem la Guvernare. Este foarte important ceea ce se întâmplă cu România. Avem responsabilitatea de asigura echilibru. Pentru noi este o decizie de neînțeles din partea ALDE. Înțelegeam dacă era vorba de o candidatură. Înțelegeam dacă ieșea din Coaliție pentru a își ridica partidul în sondaje.

Doamna Mănescu va rămâne în Executiv. Are foarte multe proiecte și cred că este foarte competentă. Vom încerc negocieri pentru a obține majoritate în Parlament. Trebuie să ducem la capăt programul de guvernare.  Am considerat că restructurarea guvernamentală nu este o prioritate. Prioritar este programul de guvernare. Sunt anumite lucruri care se pot accepta, altele nu. Domnul Tăriceanu știa de la început cum este format Guvernul. Colegii au susținut că nu trebuie să ieim de la Guvernare pentru a nu ne dezamăgi electoratul. Suntem un partid serios. dacă moțiunea de cenzură va trece, ne vom supune votului. Singura mea teamă e să nu pierdem încrederea oamenilor”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul CEx.