Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Dăncilă a luat DECIZIA FINALĂ! Ce s-a decis astăzi, în ședința de Guvern: „Este foarte important să luam măsuri…”
Premierul Dăncilă a luat DECIZIA FINALĂ! Ce s-a decis astăzi, în ședința de Guvern: „Este foarte important să luam măsuri…”

Premierul Dăncilă a luat DECIZIA FINALĂ! Ce s-a decis astăzi, în ședința de Guvern: „Este foarte important să luam măsuri…”

Premierul Viorica Dăncilă a participat, marți, la reuniunea Comandamentului de reducerea efectelor produse de pesta porcină africană pe teritoriul României.

În județul Tulcea, a fost instituită stare de alertă din cauza pestei porcine. în acest sens, reprezentanții ANSVA, care au fost prezenți la reuniune a informat care este situația zonelor afectate și care sunt măsurile pe care le-au luat pentru controlul, combatarea și eradicarea bolii.

Astfel, pentru limitarea extinderii bolii, s-au instituit șase filtre la ieșirea din județul Tulcea și două filtre la fermele afectate.

ANSVSA colaborează cu Ministerul Mediului pentru controlul răspândirii virusului în rândul porcilor mistreți din Rezervația Biosferei Deltei Dunării, prin identificarea și neutralizarea animalelor bolnave.

Premierul Viorica Dăncilă a cerut instituțiilor implicate – ANSVSA, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, MAI, MApN – să colaboreze la fel de strâns ca până acum pentru punerea în aplicare a măsurilor necesare.

„Este foarte important să luăm la timp măsurile necesare pentru a împiedica extinderea virusului pestei porcine africane și eradicarea bolii”, a afirmat Dăncilă.