Evenimentul Zilei > Justitie > Dan VOICULESCU are o nouă mare PROBLEMĂ. Ce i-a făcut Curtea Constituţională
Dan VOICULESCU are o nouă mare PROBLEMĂ. Ce i-a făcut Curtea Constituţională

Dan VOICULESCU are o nouă mare PROBLEMĂ. Ce i-a făcut Curtea Constituţională

În aşteptarea graţierii lui Dan Voiculescu, conducătorii grupului Intact care sunt judecaţi împreună cu el pentru şantajarea lui Ioan Bendei, administrator ul companiei RCS&RDS, au suferit, la Curtea Constituţională, o înfrângere care ar putea atârna greu în judecarea dosarului.

Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, SC Antena Grup SA, SC Antena 3 SA şi SC Intact Publishing SRL au sesizat Curtea Constituțională susținând că articolul 374, alin. 7 din Noul Cod de Procedură Penală este neconstituțional. Judecătorii CCR nu au admis cerea și au respins demersul făcut către cei din grupul Intact, scrie stiripesurse.ro.

Iată ce prevede articolul 374, alin. 7 din Noul Cod de Procedură Penală:

”(7) Probele administrate în cursul urmăririi penale şi necontestate de către părţi nu se readministrează în cursul cercetării judecătoreşti. Acestea sunt puse în dezbaterea contradictorie a părţilor şi sunt avute în vedere de instanţă la deliberare”.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legatură cu folosirea institutiilor media (televiziuni, publicatii online si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, administrator al companiei RCS&RDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie.