Evenimentul Zilei > Monden > Dan Negru a descris războiul dintre PNL și USR PLUS: „Ticăloșii cu proștii.″
Dan Negru a descris războiul dintre PNL și USR PLUS: „Ticăloșii cu proștii.″

Dan Negru a descris războiul dintre PNL și USR PLUS: „Ticăloșii cu proștii.″

Cunoscutul prezentator de televiziune, Dan Negru, a comentat războiul politic dintre PNL și USR PLUS folosind o maximă a celebrului Voltaire despre ce înseamnă politica.

Voltaire (n.r. – pe numele real François-Marie Arouet) a fost un scriitor și filosof al Iluminismului francez, care a lăsat posterității numeroase idei nemuritoare. Printre ele, și cea referitoare la politică.

Mai exact, despre actul de naștere al politicii. Maxima i-a plăcut atât de mult lui Dan Negru încât a folosit-o într-o postare pe Facebook. Vedeta TV care are numeroase recorduri de audiență obținute alături de Antena 1 a reacționat în urma ultimelor diferende din coaliția de guvernare.

Scandalul a fost generat de USR PLUS, ai cărei lideri au mai multe nemulțumiri despre activitatea recentă a prim-ministrului Florin Cîțu. Una dintre ele este legată de controversata adoptare a Programul Anghel Saligny, susținut intens de PNL.

Mai departe, copreședinții USR PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, nu au înțeles de ce nici până în prezent nu s-a ajuns la desființarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Barna a punctat că desființarea SIIJ face parte din programul de guvernare, girat inclusiv de PNL.

Dan Negru și lecția din grădină pentru USR PLUS și PNL

Kelemen Hunor, Dan Barna și Florin Cîțu

Mai mult, el a acuzat UDMR că a făcut cele mai mari eforturi pentru a se opune desființării SIIJ, deși ea reprezintă un punct important pentru MCV (Mecanismul de cooperare și de verificare).

Recenta revocare din funcție a lui Stelian Ion a fost picătura care a umplut paharul pentru USR PLUS. În acest context, Cioloș și Barna au ieșit la atac și anunțat că vor semna moțiunea de cenzură inițiată de AUR.

Mai mult, vineri s-a aflat că USR PLUS schimbă strategia. Cîțu poate pierde funcția de premier și mai devreme. Deranjat de aceste conflicte care abat atenția de la buna guvernare în slujba cetățenilor, Dan Negru a reacționat.

„Se ceartă unii în politică. Ticăloșii cu proștii. A zis-o Voltaire: «Politica s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost.» Mirosul de ceartă vine de la wc-urile din fundul curții.

România e țara cu cele mai multe wc-uri in fundul curții din Europa. 30% dintre noi se cufuresc în fundu’ curții. 0,1% nemții. 1% ungurii. Noi suntem primii. De aici mirosu’ ălora de se ceartă″, a scris Dan Negru pe Facebook.

Publicat in categoriile: Monden, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: