Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna, gafă uriașă în Gorj. Geografia i-a dat bătăi de cap prezidențiabilului USR
Dan Barna, gafă uriașă în Gorj. Geografia i-a dat bătăi de cap prezidențiabilului USR

Dan Barna, gafă uriașă în Gorj. Geografia i-a dat bătăi de cap prezidențiabilului USR

Calculele politice pot fi destul de complicate, dar nici geografia țării nu-i mai ușoară.

Cel puțin pentru unii dintre candidații la funcția de președinte, regiunile României continuă să dea mari bătăi de cap. Bunăoară, Dan Barna, liderul USR, a confundat Gorjul cu Valea Jiului, informează tele3.ro!

Aflat într-o vizită cu iz electoral la Târgu Jiu, Dan Barna le-a vorbit jurnaliștilor care îl însoțeau despre acest loc minunat, simbol al …Văii Jiului! Astfel, discutând despre zona minieră Motru, Barna a declarat că soluția optimă pentru Comlexul Energetic Oltenia o reprezintă introducerea tehnologiilor pe gaze, în locul celor alternative. Cu alte cuvinte, centrale pe gaze, nu pe cărbune, chiar dacă asta înseamnă o lovitură puternică pentru bazinul minier Motru.

„Trebuie să vină o guvernare care să aibă o viziune adaptată și care pe viitor să sprijine CEO în investițiile de retehnologizare pe gaz, în investițiile de retehnologizare pe noile tehnologii alternative (…) Susținem orice măsură socială care ameliorează situația din Vale (n.n. – Valea Jiului) în momentul acesta, din zonă”.

O lovitură puternică a încasat, iată, și Dan Barna, pentru care orașul Târgu Jiu este situat în Valea Jiului.

În altă ordine de idei, Dan Barna se pregătește să își depună vineri candidatura la funcția de președinte al României, liderul USR fiind în acest sens unul dintre cei mai grăbiți politicieni.