Editura Evenimentul si Capital

Dan Andronic anunţă procedura de INFRINGEMENT împotriva României pentru NERESPECTAREA prezumției de NEVINOVĂȚIE în dosarele PENALE

Autor: | | 4 Comentarii | 19079 Vizualizari

Lovitură de la Comisia Europeană, anunță Dan Andronic pe pagina sa de Facebook. Împotriva României a fost declanșată procedura de infringement pentru nerespectarea directivei europene privind prezumția de nevinovăție în dosarele penale.

Dan Andronic anunță că, ieri, prin decizia 20180120 a Comisiei Europene a fost declanșată procedura de infringement împotriva României, pentru că prin autoritățile competente, nu respectă directiva UE 343/2016 privind prezumția de nevinovăție în dosarele penale.

Caporali de presă, atențiune! Încetați! Ieri, Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement la adresa României pentru că nu aplică directiva europeană privind prezumția de nevinovăție. Ați înțeles? Scriți repede, că nu v-a dat nimeni punctajul, deși s-a întâmplat ieri: Ăștia de la Bruxelles sunt niște corupți, aflați la comanda penalilor, care vor să-l scape pe Ghiță și Popoviciu. Și au ceva cu amărâta aia de Kovesi, jurist, doctor, savant de renume mondial, nespus de mult apreciată pe plan internațional. Continuați!

Arată Dan Andronic în postare.

Ce conține Directiva Europeană:

1. Nevinovăție până la dovedirea vinovăției. Este interzisă orice manifestare publică din partea autorităților care ar putea sugera vinovăția, înainte de aflarea verdictului. O definiție comună a prezumției de nevinovăție va fi valabilă pentru toate statele membre.

2. Sarcina probei revine acuzării. Nu persoana acuzată este cea care trebuie să își dovedească nevinovăția. Orice îndoială este în beneficiul persoanei suspectate sau acuzate.

3. Dreptul la tăcere. Dreptul de a tăcea și de a nu se auto-incrimina sunt de asemenea protejate. Acestea nu trebuie interpretate împotriva suspecților și acuzaților ca o recunoaștere a vinovăției pentru a obține condamnarea lor.

4. Dreptul de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale. Este un drept esențial care garantează un proces echitabil. Încălcarea acestui drept va acorda persoanelor suspectate sau acuzate dreptul la un nou proces.

Conform acestei directive, statele membre trebuie să ia măsurile adecvate pentru ca autoritățile publice, atunci când comunică informații mass-mediei, să nu se refere la persoanele suspectate sau acuzate ca fiind vinovate atâta timp cât nu s-a dovedit conform legii că sunt vinovate.

Se precizează că Autoritățile competente ar trebui să se abțină de la prezentarea persoanelor suspectate sau acuzate ca fiind vinovate, în instanță sau în public, prin utilizarea unor măsuri de constrângere fizică, cum ar fi cătușele pentru mâini sau pentru picioare, boxele de sticlă sau cuștile, cu excepția situațiilor în care aceste măsuri sunt necesare din motive specifice cauzei, fie legate de securitate, inclusiv împiedicarea persoanelor suspectate sau acuzate de a se răni sau de a-i răni pe alții ori de a distruge bunuri de orice tip, fie legate de împiedicarea persoanelor suspectate sau acuzate de a se sustrage urmăririi sau de a avea contact cu persoane terțe, cum ar fi martorii sau victimele.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate