Evenimentul Zilei > Politica > Dan Andronic despre decorarea Laurei Codruţa Kovesi: “La noi este o bătălie de PR, de PR anti Kovesi versus PR pro Kovesi”
Dan Andronic despre decorarea Laurei Codruţa Kovesi: “La noi este o bătălie de PR, de PR anti Kovesi versus PR pro Kovesi”

Dan Andronic despre decorarea Laurei Codruţa Kovesi: “La noi este o bătălie de PR, de PR anti Kovesi versus PR pro Kovesi”

Dan Andronic despre decorarea Laurei Codruţa Kovesi.

Invitat la B1 TV, Dan Andronic s-a referit joi la decorarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a primit recent titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară, conferit de regele Suediei.

“La noi este o bătălie de PR, de PR anti Kovesi versus PR pro Kovesi, ca şi cum activitatea DAN ar sta în Codruţa Kovesi, ca şi cum mâine, dacă ar dipărea Kovesi, DNA nu ar mai lucra. Eu m-aş simţi jignit în locul celor de la DNA. SRI funcţionează şi fără Hellvig, şi fără Maior şi fără Coldea. Sunt două bătălii de PR, ceea ce mi se pare uşor ciudat pentru o astfel de instituţie şi totuşi, uitaţi-vă că ne comportăm în această matrice”, a declarat Dan Andronic, care şi-a depus recent candidatura pentru Camera Deputaților, pe listele PMP valabile pentru județul Giurgiu.

Şefa DNA a fost decorată joi dimineaţa la Ambasada Suediei la Bucureşti. Distincţia i-a fost conferită Laurei Codruţa Kovesi pentru "lupta susţinută şi curajoasă împotriva corupţiei din România, care constituie paşi importanţi spre îmbunătăţirea transparenţei şi a statului de drept în România". Titlul i-a fost înmânat şefei DNA de către ambasadoarea Suediei la Bucureşti, Anneli Lindahl Kenny.

„Acest premiu este o recunoaștere a realizărilor impresionante în calitate de procuror șef al DNA. Este, de asemenea, un semn de recunoaștere pentru DNA ca instituție și pentru toată echipa care lucrează în această instituție. La fel de important, este o recunoaștere a României și a poporului său. Datorită eticii și curajului dumneavoastră, România a reușit să devină un exemplu pentru Europa și pentru întreaga lume. Prin devotamentul dumneavoastră neobosit, ați reușit să redați speranța multor români pentru un viitor mai bun”, a declarat Kenny.

Ordinul Steaua Polară a fost până în 1975 conceput ca o recompensă pentru cetățenii suedezi și străini cu "merite civice, pentru devotamentul față de serviciu, pentru știință, literatură cât și pentru crearea de noi instituții benefice", iar din 1975 este acordat doar cetățenilor străini. Crucea ordinului este de tip maltez, iar emblema poartă inscripția "Nescit occasum" (”Nu cunoaște niciun declin”), informează ambasada.

La 27 octombrie, jurnalistul și patronul ziarului Evenimentului zilei și al revistei economice Capital, și-a depus candidatura pentru Camera Deputaților pe listele PMP pentru județul Giurgiu.

”Marți (n.r. – 26 octombrie) am primit oferta de la Traian Băsescu. Am avut la dispoziție o oră ca să mă decid dacă accept oferta pentru locul 1 la Camera Deputaților, pe listele de la Giurgiu. Mi-a spus că nu e un fotoliu sigur, ci că e un loc cu bătaie. I-am zis că, de când ne știm ne tot batem, așa că ne mai batem o dată.

Nu am de gând să renunț la pasiunea mea – gazetăria și îmi voi scrie editorialele direct din Parlament. Primul proiect la nivel național va viza revigorarea presei și a culturii, în special a vânzărilor de carte. Iar pentru Giurgiu, sunt atât de multe de făcut…”, declara Dan Andronic.