Update E OFICIAL-DAMEN PREIA ȘANTIERUL NAVAL Daewoo MANGALIA. STATUL ROMÂN RENUNȚĂ LA DREPTUL DE PREEMPȚIUNE
Editura Evenimentul si Capital

Update E OFICIAL-DAMEN PREIA ȘANTIERUL NAVAL Daewoo MANGALIA. STATUL ROMÂN RENUNȚĂ LA DREPTUL DE PREEMPȚIUNE

Autor: | | 7 Comentarii | 7475 Vizualizari

Ministerul Economiei a finalizat, după mai multe negocieri cu Damen Shipyards Group, acordul prin care constructorul naval olandez preia Șantierul Naval Daewoo Mangalia. S-a convenit ca statul român să nu își mai exercite dreptul de preempțiune, Damen acceptând, însă, să cesioneze 2% din acțiuni, statului român, cu titlul gratuit astfel încât rămâne cu 49%, iar Șantierul Naval 2 Mai Mangalia, cu 51%.

UPDATE 14:00 Ministerul Economiei informează, oficial, că a finalizat negocierile cu Damen Shipyards Group

"Negocierile dintre statul român și investitorul strategic interesat în Șantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie. Astfel, Șantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunța la exercitarea dreptului de preferință cu privire la achiziția pachetului de acțiuni deținut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S. A Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acțiuni, astfel încât structura de acționariat a Societății Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel: 51% Șantierul Naval 2 Mai S.A și 49% Damen Shipyards Group".

Aproape 400 de membri ai sindicatului Navalistul din Șantierul Naval Daewoo Mangalia vor protesta, mâine, de la ora 12:30, în fața ministerului Economiei, cerând clarificarea situației celor aproape 2500 de muncitori care de câteva luni nu mai au de lucru. Liderul Sindicatului Navalistul, Laurențiu Gobeajă, a declarat, pentru EVZ, că a fost sunat de la ministerul Economiei, fiind sfătuit să nu mai vină la protest pentru că s-ar fi căzut la pace cu Damen Group. Surse din rândul negociatorilor au confirmat, de altfel, pentru EVZ, că, în această seară, ministerul Economiei a finalizat acordul cu Damen Group.

În urma negocierilor, s-a convenit că statul român nu iși mai exercită dreptul de preempțiune, iar Damen cesionează 2% din pachetul lor de acțiuni, cu titlu gratuit, statului român astfel încât structura finală acționariatului companiei să fie 51% Șanțierul Naval 2 Mai Mangalia și 49% Damen. Conform calendarului stabilit, Damen va trimite, joi, oferta fermă, scrisă, autentificată la notariat, la Șantierul Naval 2 Mai Mangalia. În data de 29 martie, în ședința de guvern, va fi aprobat memorandumul de preluare a șantierului Mangalia de către Damen. În data de 30 martie are loc ședința AGA la Mangalia în care se aprobă negocierea și contractul, urmând să se elaboreze statutul societății mixte româno-olandeze.

Liderul sindicatului din Șantierul Daewoo Mangalia nu renunță, însă, la protestul de joi la care participă 370 de navaliști. Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, va sta de vorba cu protestatarii, explicându-le care va fi calendarul acțiunilor. “Vă comunic că mergem, mâine, la București deși au apărut informații, pe surse, că s-au înțeles cu Damen. Mergem pentru a le da ocazia să ne prezinte, tuturor, documentele despre cele aflate. Pe noi ne interesează cu cine vom negocia în aprilie”, spune liderul sindical Laurențiu Gobeajă, care precizează că “dimineață, la 7:30, plecăm 300 de salariați cu 6 autocare, către București, urmând să ni se alăture 70 de navaliști de la Brăila

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate