Cutremur în România. Ce magnitudine a avut și în ce orașe a fost resimțit

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut și în ce orașe a fost resimțitCutremur. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 a avut loc vineri dimineața. Seismul a fost resimțit în mai multe zone ale țării.

Un nou cutremur a avut loc în România. Acesta s-a produs la primele ore ale dimineții, în zona Vrancei. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe.

Cutremur în România

Seismul a avut loc la adâncimea de 116,4 kilometri și a fost resimțit în mai multe orașe. Potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter a avut loc vineri dimineața.

Acesta a fost resimțit în apropiere de orașele: 54km NV de Buzău, 57km E de Brașov și 60km N de Ploiești,. De asemenea, cutremurul de 3,6 grade a fost resimțit și la 60km SE de Sfântu-Gheorghe, 74km V de Focșani, 88km NE de Târgoviște.

A fost resimțit mai pronunțat în județul Buzău

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a informat că un nou cutremur a avut loc la primele ore ale dimineții. Seismul s-a produs în Zona Seismică Vrancea, fiind resimțit mai pronunțat în județul Buzău. De asemenea, locuitorii din Brașov, Ploiești și Târgoviște au resimțit seismul.

Conform INFP, acesta a avut loc la o adâncime de  116,4 kilometri. Mișcarea telurică înregistrată vineri dimineață a avut magnitudinea de 3.6 pe scara Richter:. De asemenea, potrivit anunțului INFP, acesta a avut intensitatea de I grad pe scara Mercalli.

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut

Cutremur. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Zonele lovite de cutremur în luna decembrie

În ultimele două săptămâni, în România au fost înregistrate nouă cutremure. Nici unul dintre aceste seisme nu a fost puternic. Cele nouă seisme au avut magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,8 pe Richter.

În 2023, un cutremur de 5,2 a avut loc în judeţul Gorj, pe 13 februarie. Acesta a fost urmat de încă un seism, de 5,7. Cel de al doilea seism s-a produs la o adâncime de 6,3 kilometri și a fost resimțit puternic. Mai mult, pe raza județului Gorj au fost înregistrate atunci câteva pagube materiale, cauzate de mișcarea telurică. După seismul respectiv, alte 810 replici mai mici au fost înregistrate.