Evenimentul Zilei > International > CUTREMUR în lumea artistică. O celebră artistă îşi scoate rochiile la vânzare. Despărţirea este extrem de dureroasă
CUTREMUR în lumea artistică. O celebră artistă îşi scoate rochiile la vânzare. Despărţirea este extrem de dureroasă

CUTREMUR în lumea artistică. O celebră artistă îşi scoate rochiile la vânzare. Despărţirea este extrem de dureroasă

Celebra artistă franceză Catherine Deneuve a scos la vânzare peste 130 de rochii de colecţie pe care le-a purtat în filme sau la ocazii deosebite. Toate rochiile au fost create de nu mai puţin celebrul designer Yves Saint Laurent, care a fost foarte apropiat de actriţă. Licitaţia va avea loc la casa Christie's pe 24 ianuarie.

Catherine Deneuve, pasionată de modă şi adeseori prezentă în rândul publicului care asistă la prezentările de modă organizate la Paris, a decis să se departă de colecţia ei de rochii Yves Saint Laurent odată cu vânzarea vilei sale din Normandia, unde rochiile au fost depozitate în ultimele decenii, potrivit realitatea.ro

"Atunci când a intrat în posesia tuturor acelor articole vestimentare, nu avea la Paris şifoniere suficient de mari pentru a le păstra pe toate", a declarat Francois de Ricqles, preşedintele diviziei franceze a casei Christie's.

Catherine Deneuve, în vârstă de 75 de ani, nu a precizat modul în care va utiliza banii pe care îi va obţine în urma acestei licitaţii.
 

Yves Saint Laurent, unul dintre cei mai influenţi creatori de modă din secolul al XX-lea, care a popularizat fracul pentru femei, a murit în 2008. El şi Catherine Deneuve s-au cunoscut când actriţa avea vârsta de 22 de ani şi de atunci au rămas prieteni apropiaţi.

"Ea se afla acolo, în timpul tuturor momentelor importante din cariera lui, în primul rând al spectatorilor prezenţi la prezentările lui de modă. El o săruta pe obraz de fiecare dată, imediat după ce făcea o plecăciune pe podium, la finalul show-urilor sale", a declarat Camille de Foresta, coordonator de vânzări în cadrul casei Christie's.

"El îi oferea putere şi încredere, întrucât ea a spus la un moment dat că a purta o rochie Yves Saint Laurent e ca şi cum ai purta o armură uşoară", a adăugat Camille de Foresta.