Evenimentul Zilei > Social > Cutremur în Educație: se repetă anul școlar?
Cutremur în Educație: se repetă anul școlar?

Cutremur în Educație: se repetă anul școlar?

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, luni, că există trei scenarii în legătură cu situația din învățământ, în condițiile închiderii temporare a școlilor din cauza ppandemiei de coronavirus.

Potrivit Ralucăi Turcan, scenariile ar fi următoarele: evaluările au loc conform calendarului inițial, evaluările sunt decalate sau anul școlar va fi repetat

Raluca Turcan a solicitat Ministerului Educației o analiză privind evoluția cursurilor online, în contextul coronavirusului:

„Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a vedea cum se desfășoară educația online și în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educația copiilor. Plecăm de la principiul că nici o evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că evident, România are și segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcție de aceste evaluări cum vom proceda cu anul școlar”.

Vicepremierul precizează că există trei scenarii în privința anului școlar:

„Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”.

Raluca Turcan spune că „toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”, potrivit rfi.ro.

În replică, președintele Federației Asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, a spus că Raluca Turcan a făcut declarații iresponsabile.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.