Evenimentul Zilei > International > Cutremur puternic în apropiere de România! S-a produs la o adâncime foarte mică
Cutremur puternic în apropiere de România! S-a produs la o adâncime foarte mică

Cutremur puternic în apropiere de România! S-a produs la o adâncime foarte mică

Un cutremur cu magnitudinea 5 s-a produs, miercuri dimineață, lângă orașul Nafpaktos, Grecia, transmite Institutul de Geodinamică din Atena.

Miercuri dimineață, un cutremur cu magnitudinea 5 s-a produs lângă orașul Nafpaktos, Grecia, transmite Institutul de Geodinamică din Atena.

Cutremurul, produs la ora 03:36 GMT, a avut epicentrul la 11 kilometri sud-est de oraş, la o adâncime de 6 kilometri.

Pentru moment nu au fost semnalate pagube, a precizat departamentul de pompieri.

Cutremur în Grecia. Val se seisme în urmă cu două săptămâni

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Mai multe cutremure au lovit simultan Turcia și Grecia, în perimetrul Mării Egee.

Primul cutremur s-a produs pe coasta Mării Egee dinspre Turcia. Epicentrul a fost la 10 mile (aproximativ 20 kilometri) de Insula Nisida Garmpias aflată în apropierea Insulei Lesbos din nordul Mării Egee.

Cutremurul a fost înregistrat de Observatorul Național din Atena. Seismul a fost resimțit de locuitorii insulei Lesbos, orașul Mytilene, dar și în provincia turcă Izmir, districtul Karaburun.

Câteva ore mai târziu au urmat alte replici. Datele seismice înregistrate de specialiști arată că nu s-au produs daune însemnate. S-au consemnat doar geamuri sparte și prăbușiri ale unor rafturi. Totuși, autoritățile din Grecia au sfătuit cetățenii să fie precauți în eventualitatea că vor urma replici.

Cel mai puternic cutremur din acest an

În 2021, cel mai puternic cutremur din România s-a produs la 06 ianuarie la ora 01:50:34, potrivit INFP.

De data aceasta, seismul s-a produs în Oltenia, județul Olt. A fost, potrivit un cutremur mediu cu magnitudinea 4.0 şi s-a produs la adâncimea de 10 km.

Seism s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 88km SE de Craiova, 110km V de Ruse, 121km S de Pitesti, 140km SV de Bucuresti, 158km NE de Sofia, 172km SV de Ploiesti, 180km N de Plovdiv, 223km S de Brasov, 224km E de Nis, 228km S de Sibiu.

CITEȘTE ȘI Ciolacu merge până în pânzele albe pentru Weber: Vom ataca la Curtea Constituțională

CITEȘTE ȘI  Raed Arafat despre scandalul cu dispecerul ambulanței de la Cluj: Este innaceptabil