Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur de 4,7 grade pe scara Richter. Care sunt consecințele?
Cutremur de 4,7 grade pe scara Richter. Care sunt consecințele?

Cutremur de 4,7 grade pe scara Richter. Care sunt consecințele?

Două cutremure de pământ s-au produs duminică, 8 martie în Turcia și Iran, cu magnitudinea de 4,2 și 4,7 grade pe scara Richter. Cele două seisme nu au produs pagube și nici pierderi de vieți omenești, însă autoritățile sunt în alertă maximă. Turcia și Iran se numără printre țările cele mai afectate de cutremurele de pământ din cauză că sunt situate la intersecția unor falii seismice.

Un cutremur s-a produs, duminică, în zona de vest a Iranului, la 11.47, ora Românie. Seismul s-a produs la o adâncime de 43 de kilometri și a avut o magnitudine de 4,7 grade pe scara Richter.

Efectele cutremurului din Iran fost resimțite în mai multe localități Khorramabad, Borujerd, Malayer, Arak, Ahvaz, Azadshahr, Pasragad Branch, Hamadan, Al Amarah și Kermanshah. Autoritățile sunt în stare de alertă, deși până la acest moment nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

Tot duminică, dar la 06:21:09, ora locală a României, s-a produs un cutremur mediu cu magnitudinea de 4.2, la adâncimea de 14 km și în Turcia. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 8km NV de Gebze, 14km SE de Sultanbeyli, 19km SE de Sancaktepe, 20km E de Maltepe, 26km SE de Atasehir, 27km SE de Umraniye, 35km SE de UEskuedar, 39km SE de Sisli, 40km SE de Istanbul, 42km E de Zeytinburnu

Iranul şi Turcia sunt situate la intersecția mai multor falii seismice și se află printre ţările cele mai predispuse la cutremure din lume.