Evenimentul Zilei > Social > Curtea de Justiție a dat verdictul: Radu Mazăre SFIDEAZĂ JUSTIȚIA. Ce i se pregătește fostului EDIL
Curtea de Justiție a dat verdictul: Radu Mazăre SFIDEAZĂ JUSTIȚIA. Ce i se pregătește fostului EDIL

Curtea de Justiție a dat verdictul: Radu Mazăre SFIDEAZĂ JUSTIȚIA. Ce i se pregătește fostului EDIL

Sunt din ce în ce mai multe cazuri de inculpaţi sau condamnaţi celebri care reuşesc să fugă de justiţie, iar asta induce în societate sentimentul că statul e slab.

Unul dintre cei în cauză este chiar fostul edil al Constanței, Radu Mazăre. O spun judecătorii de la Curtea Supremă, în motivarea deciziei prin care au emis, pe numele acestuia, un mandat de arestare, după ce fostul edil a anunţat că nu mai vine la proces, pentru că s-a refugiat în Madagascar, informează Digi 24.

În cursul zilei de luni, instanţa urmează să discute contestaţia făcută de avocaţii lui Radu Mazăre, iar dacă arestarea rămâne definitivă, fostul primar poate fi dat în urmărire internaţională.

Instanţa a considerat că Radu Mazăre a abuzat de încrederea magistraților, prin plecarea în Madagascar, mai ales că aceștia i-au ridicat interdicția de a părăsi țara.

„Acesta a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile prevăzute de lege, neprezentându-se nici la sediul Biroului de Supravegheri Judiciare, conform graficului de supraveghere stabilit de această instituţie, şi nici la termenul de judecată în faţa instanţei de judecată.” (sursa: motivare ICCJ), mai scrie sursa citată.

„Radu Mazăre a indus în eroare şi, mai apoi, a sfidat Înalta Curte, reuşind totodată să inducă în opinia publică un sentiment de slăbiciune a statului român şi de zădărnicie a actului de justiţie, care tinde să se amplifice, având în vedere alte cazuri notorii de sustragere a unor inculpaţi de sub puterea unor măsuri preventive ori de la executarea pedepsei.”