Evenimentul Zilei > Actualitate > Cursă contra-cronometru pentru un vaccin împotriva coronavirusului
Cursă contra-cronometru pentru un vaccin împotriva coronavirusului

Cursă contra-cronometru pentru un vaccin împotriva coronavirusului

Specialițștii din întreaga lună fac cercetări pentru 70 de vaccinuri împotriva coronavirusului, dintre care trei se află în fază de testare pe oameni. Informația a fost furnizată de reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății.

Responsabilii din întreaga lume așteaptă ca un astfel de produs să fie scos pe piață în cel mult un an, iar pentru acest lucru au fost accelerate toate procedurile.

Vaccinul aflat în faza cea mai avansată de testare a fost dezvoltat în China, de centrul CanSino Biologics Inc și Institutul de Biotehnologie din Beijing, susține Bloomberg care citează OMS. CanSino a primit aprobarea pentru a începe studiile pe om, după ce a primit aprobarea să-l testeze.

Alte două vaccinuri care se află în testare pe oameni sunt pregătite, separat, de specialiștii producătorilor de medicamente Moderna și Inovio Pharmaceuticals.

Compania americană Moderna, a primit aprobarea să treacă rapid la testele pe om, fără să-și mai încerce produsul pe animale, așa cum se obișnuiește de regulă. Inovio a început deja, de săptămâna trecută testele pe oameni pentru vaccinul pe care îl are în cercetare.

De altfel, mai toți producătorii de medicamente și-au propus să obțină, în cel mai scurt timp, un vaccin sau un tratament eficient pentru Covid-19. Se estimează ca un vaccin împotriva noului coronavirus să apară într-un an, cu toate că, de regulă, cercetările pentru un vaccin durează și 15 ani.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: