„Nu am avut intenția să candidez. Unii văzuseră un potențial acolo, eu nu-l văzusem! Eu vedeam doar aflarea adevărului în cazul Alexandrei. Faptul că m-am dus la procurorul general, că a demisionat ministrul de interne, că a demisionat șeful Poliției Române, faptul că au plecat procurorii ăia de la Caracal care și-au bătut joc efectiv de un copil cu ce a schimbat acest sistem odios în care trăim astăzi.

Da, am fost parte a acestui sistem și astăzi îl voi distruge din temelii. Și voi construi altul, unul care să respecte cetățeanul.

Din punctul meu de vedere, Alexandra a fost motorul care a determinat intrarea mea în această candidatură. Nu aș fi intrat dacă nu era acest copil, trăiam în zona mea de confort în continuare, mă simțeam bine, eram liniștit.

Am realizat că contracandidații mei sunt într-un blat, dinainte să-l bage pe Dragnea la pușcărie, că asta a și fost înțelegerea între Iohannis și Dăncilă. Când ei m-au sunat și mi-au spus condoleanțe, oare ei au fost decenți? Am apărat un sistem ale căror mizerii le-am aflat acum”, a spus Cumpănașu despre candidatura sa.

„60% din piața de prostituție din Europa este asigurată de România. Vă imaginați câte femei nedeclarate, câți copii, câte copile, câți copii folosiți la cerșetorie sunt în acest moment plecați din țară, luați de aceste clanuri – Clămparul Gheară… Nu am nicio frică să spun asta.

Am făcut solicitare să mă văd cu Clămparu, așa ca și candidat la prezidențiale, că eu cred că știe mai multe decât spune.

Aceasta va fi prioritatea numărul unu a mandatului meu: Nu mai vreau să aud, să văd, să cred că există politicieni care profită de fete minore, sechestrate. Sunt probe la dosarul DIICOT pe care l-au ignorat cu desăvârșire procurorii DIICOT. 70 de pagini. În ele sunt informații clare cu privire la politicieni care nu fost nici azi audiați și care aveau cunoștință despre Dincă, despre relațiile pe care le avea în Italia, despre protejarea lui de către acești politicieni.

O parte din banii partidelor politice vin de la rețele de trafic de carne vie. Procurorii din Italia ne-au rugat să păstrăm confidențialitatea numelor și a datelor.

Am avut o întâlnire de o oră și jumătate cu șeful antimafia Italia, după care timp de 10 ore am fost audiați.

Am prezentat acolo dovezi care vor arunca în aer nu doar România, ci și Italia. Le-am spus foarte clar: magistrați italieni implicați în protejarea rețelei lui Dincă”, a punctat Cumpănașu, în contextul discuției despre cazul Caracal.