Evenimentul Zilei > Social > VREMEA în WEEKEND, pe regiuni. Prognoza meteo până în 4 martie
VREMEA în WEEKEND, pe regiuni. Prognoza meteo până în 4 martie

VREMEA în WEEKEND, pe regiuni. Prognoza meteo până în 4 martie

Meteorologii au emis o prognoză care arată că vremea va fi caldă în acest weekend, iar de sptămâna viitoare temperaturile vor mai scădea, dar nu foarte mult. EVZ vă prezintă cum va fi vremea în fiecare regiune a țării, dar și la munte.

BANAT. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale în a doua jumătate a lunii februarie şi început de martie, astfel că temperaturile vor fi în medie de 12…17 grade ziua şi 2…6 grade noaptea. În zilele cele mai calde (17,19, 20 februarie) abaterea pozitivă a temperaturii fa ţă de mediile multianuale specifice perioadei din an vor fi chiar şi de 10 grade. Uşoară scădere a valorilor termice este estimată pentru intervalul 23 – 25 februarie, atunci când media temperaturilor maxime va fi de 9…12 grade, iar a minimelor de 0…4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioadele 17…18 februarie, 22-23 februarie şi în jurul datei de 1 martie, în restul intervalului fiind de a ş teptat doar ploi trec ă toare, slabe cantitativ.

CRIŞANA. Pentru a doua parte a lunii februarie şi primele zile din martie, se estimeaz ă men ţ inerea unui regim termic caracterizat de valori peste mediile climatologice specifice. Pentru valorile diurne, media la nivelul regiunii va fi de 10…14 grade, iar pentru minimele nocturne de 3…6 grade. În zilele cele mai calde, în special în jurul datei de 19 februarie, temperaturile maxime mediate pe regiune vor fi în jurul a 16 grade, reprezentând o abatere pozitivă faţă de normele climatologice de pân ă la 10 grade. Pentru intervalul 23 – 25 februarie sunt prognozate temperaturi uşor mai scăzute, dar ce vor continua să se situeze peste ce ar fi normalul datei calendaristice. Temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în zilele de 17, 22 ş i 28 februarie.
TRANSILVANIA. În prima săptămână a intervalului de referinţă temperaturile se vor situa în cea mai mare parte a regiunii cu mult peste mediile multianuale caracteristice acestei perioade din an, cu valori ziua de 9…13 grade, iar noaptea în general pozitive, 0…4 grade, în medie. Între 22 februarie ş i 2 martie se estimează un regim al minimelor ceva mai coborât, cu medii de -3…-1 grad, în timp ce valorile termice în cursul zilelor vor fi de 6…10 grade. Probabilitatea pentru ploi locale, în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 17, 22 şi 23 februarie. Între 24 și 26 februarie, sunt posibile precipitații slabe, mixte.
MARAMUREŞ. Pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii februarie şi primele zile de martie, astfel că media maximelor va fi de 8…12 grade, iar a minimelor de 1…4 grade. În zilele cele mai calde (în prima săptămână ) temperaturile diurne vor fi chiar şi cu 8….10 grade peste mediile climatologice ale perioadei. U ş oara r ă cire a vremii estimat ă pentru intervalul 24 – 26 februarie va determina înregistrarea unor medii uşor negative pe timpul nopţilor. Vor fi ploi slabe, cu caracter temporar, cu o probabilitate mai mare în ziua de 17 februarie ş i în intervalul 20-22 februarie, iar în 23 ș i 24 februarie sunt posibile precipitații mixte.
MOLDOVA. Raportat la valorile climatologic normale, a doua jumătate a lunii februarie va fi caracterizat ă de o vreme cald ă în cea mai mare parte a regiunii, fiind de a ş teptat temperaturi maxime în medie între 6 ş i 11 grade, în timp ce media minimelor va fi de -2…+2 grade. Valori mai scăzute, apropiate de mediile multianuale se vor înregistra în zonele oase de relief. Vor fi posibile doar ploi neînsemnate cantitativ ş i burni ţ e, cu caracter trec ă tor, cel mai probabil în zilele de 17 ș i 22 februarie, iar în zilele de 23 ș i 24 februarie sunt de așteptat precipitații mixte, îndeosebi în jumătatea nordică a regiunii.
DOBROGEA. Regimul termic va fi caracterizat de valori în general mai ridicate decât mediile specifice pentru a doua jumătate a lunii februarie, cu prec ă dere la începutul şi la sfârșitul intervalului. Astfel, dac ă în medie vor fi valori maxime între 7 ş i 10 grade ş i minime între 1 ş i 4 grade, sunt de aşteptat şi zile cu abateri termice pozitive mult mai mari, cel mai probabil în 17 ş i 20 februarie, atunci când temperaturile maxime mediate la nivelul întregii regiuni vor fi de aproximativ 14 grade. Precipitaţiile (ploi sau burniţă ) vor fi neînsemnate, trecătoare şi se vor semnala cu o probabilitate mai mare între 22 ş i 24 februarie.
MUNTENIA. Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză regimul termic se va situa în general peste cel multianual specific perioadei, astfel c ă media maximelor va fi de 8 la 12 grade, iar a minimelor de 1…4 grade. În zilele de 17, 19 ş i 20 februarie se vor înregistra temperaturi chiar ş i mai ridicate, cu pân ă la 10 grade mai mari decât cele climatologic normale, media celor diurne fiind de aproximativ 15 grade. Uşoară scădere de temperatură va fi posibilă între 23 şi 25 februarie, însă valorile se vor menţine peste cele obişnuite ale ultimei decade de februarie. Vor fi doar ploi slabe sau burniţe, cu caracter local, cu o probabilitate mai mare în perioada 22 – 23 februarie.
OLTENIA. Pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii februarie şi primele zile de martie, astfel că media maximelor va fi de 10…12 grade, iar a minimelor de 0…4 grade. În prima săptămână vor fi şi zile mai calde (17, 18, 20 februarie) când temperaturile diurne vor fi chiar şi cu 8…9 grade peste mediile climatologice ale perioadei. Uşoară răcire a vremii estimată pentru intervalul 23 – 25 februarie va determina înregistrarea unor medii pe timpul zilelor de 8…9 grade şi a unor minime uşor negative. Probabilitatea de ploaie apare în perioada 21-23 februarie, în restul intervalului fiind posibile doar ploi slabe, izolate.
LA MUNTE. În cea mai mare parte a intervalului de referin ţă , regimul termic se va men ţ ine la valori mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 3…8 grade. În privin ţ a temperaturilor minime este estimat ă o scădere uşoară de la o medie de -2…+2 grade în primele zile, la medii de -5…-3 grade în intervalul 23-26 februarie. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai mare în data de 17 februarie ş i în perioada 21 – 24 februarie. Vor fi ploi, iar la altitudini mari va ninge.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: