Cum trebuie să faci maioneza ca să nu se taie. Patru metode prin care o poți repara
- Mădălina Sfrijan
- 29 decembrie 2024, 15:46
Crăciunul a trecut, însă gospodinele intră din nou în febra pregătirilor pentru masa de Revelion. Salata de boeuf și ouăle umplute se numără printre preparatele pe care acestea le pregătesc în casă. Ambele conțin o cantitate generoasă de maioneză, prin urmare acestea trebuie să fie păstrate la o anumită temperatură. În plus, gospodinele trebuie să o prepare cu mare atenție, având în vedere că aceasta se poate tăia ușor.
Cum faci maioneza astfel încât să nu se taie
Bogată în calorii, maioneza nu poate lipsi de pe lista ingredientelor folosite pentru salata de boeuf. Multe persoane aleg să o folosească pe cea din comerț, însă gustul și textura nu se pot compara cu cele ale maionezei preparate în casă.
Dacă vrei ca textura acesteia să fie cremoasă și să nu ți se taie trebuie să ai în vedere câteva aspecte.
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei
Scoate ouăle din frigider cu 20 de minute înainte de a te apuca de prepararea maionezei. De asemenea, uleiul și muștarul nu trebuie să fie foarte reci.
Folosește ulei de floarea-soarelui. Multe persoane aleg uleiul de rapiță pentru prepararea mâncărurilor. Deși are aceeași consistență precum cea a uleiului de floarea soarelui, cel de rapiță are un gust specific.
Adaugă uleiul treptat
Pentru a obține o textură cremoasă, uleiul se adaugă treptat în cantități mici. Este indicat să folosești o lingură de lemn pentru a amesteca în maioneză, însă vei obține același rezultat dacă folosești mixerul de bucătărie.
Există situații în care aceasta se poate tăia, însă nu va fi necesar să o arunci.
Cum repari maioneza
Poți apela la metoda folosită inclusiv în marile bucătării pentru a o repara. Folosește un gălbenuș fiert și o linguriță de muștar, pe care le amesteci până când se formează o pastă cremoasă. Treptat, adaugă peste aceasta câte o lingură din maioneza tăiată. Rezultatul obținut te va surprinde.
Un alt truc util este legat de folosirea smântânii. Adaugă o linguriță de smântână grasă în momentul în care maioneza începe să își schimbe textura. Vei putea observa că în scurt timp, aceasta va ajunge din nou la consistența dorită. În plus, smântâna adăugată o va deschide la culoare.
O poți repara și cu o lingură mare de saramură de la castraveții sau gogoșarii murați. În plus, sucul de la o jumătate de lămâie va fi la fel de util.