Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cum și-au făcut niște interlopi analfabeți mendrele cu Parlamentul României
Cum și-au făcut niște interlopi analfabeți mendrele cu Parlamentul României

Cum și-au făcut niște interlopi analfabeți mendrele cu Parlamentul României

România este țara cu cei mai mulți analfabeți milionari în euro. Aproape fiecare oraș are cel puțin un clan de interlopi incapabili să-și scrie numele pe o hârtie, dar care sfidează prin lux și opulență.

Citește și: De ce vor ajunge Pavel Abraham şi Dan Voiculescu cei mai mari duşmani ai clanului Bercea

E un fenomen șocant în aparență, dar pe care îl înțelegi perfect dacă te uiți la cine le reprezintă interesele.
Scandalul Bercea a șocat opinia publică în momentul în care fratele șefului statului a fost arestat preventiv pentru trafic de influență. În mod interesant, Parlamentul s-a mobilizat imediat pentru a cere demisia lui Traian Băsescu.

Aceeași majoritate parlamentară care a provocat suspendarea din 2012, după calendarul stabilit și prezentat înainte de Dan Voiculescu, a emis sentințe fără să aștepte ca Justiția să lămurească acest caz.

Ciudată coincidență, Parlamentul a acționat exact ca în 2012, tras cu cheița în direct, în studiourile Felix TV, fix înaintea unui moment de cumpănă pentru Voiculescu. În 2012 Înalta Curte se pregătea să-i dea o sentință în dosarul ICA. Acum e în pragul unei sentințe executorie la Curtea de Apel și aceasta nu e singura coincidență din scandalul Bercea.

 

Nu știu câți dintre parlamentarii care au votat orbește pentru declarația prin care se cere demisia lui Traian Băsescu aveau habar de dosarul de șantaj instrumentat la DNA Constanța. În acest dosar, Ambasador Bercea încearcă astfel să-l constrângă pe Mircea Băsescu să-i dea 280.000 de euro: „De nu te-oi face de râs … în toată țara asta … să audă pe tot globul … ”.

Astăzi putem constata că interlopii din clanul Bercea au reușit să-și aplice amenințarea exact cum au promis: pe tot globul. Securistul Pavel Abraham și turnătorul Dan Voiculescu au ajutat clanul interlop Bercea să-și facă mendrele  până și cu Parlamentul României. Evenimentul a ajuns ”pe tot globul”.

O altă coincidență interesantă este că baronul Duicu aparține majorității care a pus în practică amenințarea lui ”Ambasador”. Domnul Duicu este arestat și acuzat că făcea trafic de influență pentru un domn Ponea, soțul doamnei procuror Ponea, doamnă acuzată că a retras dosarul unui subaltern din Parchet, subaltern care ancheta potlogăriile clanului Bercea.

La vremea aceea Bercea nu era condamnat pentru înjunghierea neopotului său, deci dosarul nu putea să fie despre vreun trafic de influență. Putea să conțină informații despre un eventual împrumut.

O altă coincidență interesantă este că Marian Căpățână vorbește și el tot despre un împrumut, iar avocatul Pavel Abraham explica la o televiziune că interlopii pe care îi reprezintă au decis ”să-și procure probe video din pricină că nu aveau niciun ÎNSCRIS pentru banii dați”. În niciun dosar de trafic de influență cunoscut nu a făcut cineva vreun ”înscris” pentru banii dați.

În schimb se fac ”înscrisuri” în toate ”finanțările” pe care le fac cămătarii cliențiilor lor. O altă coincidență interesantă. Demisioneaza cei 344 de parlamentari trași cu cheița de condamnatul Dan Voiculescu dacă Justiția ajunge la concluzia că toată hărmălaia s-a produs pentru un împrumut nereturnat în condițiile pretinse de cămătari?

 

Justiția va răspunde tuturor acestor întrebări și vom afla, în cele din urmă, care este adevărul. Să sperăm că toți cei vinovați vor încasa pedepse aspre, indiferent de numele lor, dacă sunt găsiți vinovați.

 

Normal era însă ca Parlamentul să aștepte măcar o sentință pe fond, înainte de a reacționa intempestiv la îndemnurile condamnatului Dan Voiculescu?
 
Cazul Bercea a adus în fața opiniei publice o altă întrebare foarte importantă, aflată dincolo de actorii politici ai momentului: De unde au niște analfabeți inculți milioane de euro?

Este o întrebare la care mă gândesc de acum 15 ani, de când am început să scriu primele articole despre un alt clan, la fel de puternic, din Timișoara: Cârpaci.

Coincidență interesantă, pe atunci, țiganii din Timișoara se lăudau în gura mare cu sprijinul unor ”șăfi din Poliție, dă la București”.

”Băi, băiatu, noi lucrăm cu generalul Abraham și cu generalul Sandu. Degeaba de agiți, nu pățim nimic”, îmi spunea un baștan direct în față, după ce am reclamat la Parchet că m-a amenințat că-mi taie capul cu sabia.
Interesantă coincidență, ambii generali ale căror nume le pronunțau baștanii din clanul Cârpaci acum 15 ani au ajuns avocații preferați ai clanurilor țigănești.

Celor care vor să priceapă cum au ajuns niște infractori analfabeți să terorizeze România e bine să le aducem aminte cu ce se ocupau actualii avocați ai clanurlor.

Pavel Abraham apară multe alte clanuri în cauze care nu sunt cunoscute publicului pe plan national. Omul a fost Director al Corpului de Control și Anticorupție din cadrul Inspectoratului General al Poliției (1993-1995) și director al Direcției Cercetări Penale din cadrul IGP (1995-1997). Din data de 3 martie 1997 colonelul Pavel Abraham a fost numit în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției.

Credeți că e o coincidență că acum acest om e avocat al clanurilor pe care trebuia să le combată când era polițist cu funcții importante?   

Generalul Florin Sandu a fost șeful Politiei Române între 2001 – 2003 și secretar de stat în Minsterul de Interne între 2003 – 2006. În 2001 SRI avea deja informații că interlopii din clanul Bercea sunt o amenințare majoră.
Credeți că e o coincideță  că avocatul Florin Sandu a pledat la Înalta Curte de Casație și Justitie în apărarea lui Ionelas Cârpaci, seful mafiei imobiliare tiganesti din Timisoara?

Detalii aici:http://malinbot.wordpress.com/2011/02/18/tupeul-nevestei-fostului-procuror-general-al-romaniei-nu-a-dat-roade/

Dacă oamenii aceștia, care au condus Poliția Română, erau acum la pensie, la pescuit în munți, avea sens să ne întrebăm cum de această instituție a fost atât de slabă în fața clanurilor și cum de au ajuns interlopii analfabeți să facă averi de milioane din infracțiuni nepedepsite.
E obscen să-I vezi acum pe aceeași oameni vorbind despre mafie și corupție, pe toate ecranele televizoarelor pentru că din vina lor au ajuns niște interlpi analfabeți să ne controleze țara.