Evenimentul Zilei > Sport > Cum se simte Simona Halep. A făcut un RMN și a aflat cât de gravă este accidentarea
Cum se simte Simona Halep. A făcut un RMN și a aflat cât de gravă este accidentarea

Cum se simte Simona Halep. A făcut un RMN și a aflat cât de gravă este accidentarea

Simona Halep a anunţat, vineri, că în urma unui RMN făcut la Roma a aflat că are o mică ruptură la gamba stângă.

Simona Halep a anunțat, vineri, că în urma unui RMN făcut la Roma a aflat că are o mică ruptură la gamba stângă. Campioana a asigurat că va face totul pentru a reveni cât mai repede pe terenul de tenis și a respecta graficul turneelor în acest an. Din fericire, RMN-ul a arătat că ruptura este una de dimensiune mică, iar Simona va începe recuperarea în România.

„Voi zbura acasă astăzi şi voi începe recuperarea”

„După un RMN aici la Roma pot confirma că am o mică ruptură la gamba stângă. Voi zbura acasă astăzi şi voi începe recuperarea în piscină şi sală de gimnastică luni. Rămân pozitivă şi voi face tot ce pot pentru a-mi grăbi revenirea. Mulţumesc din nou şi ne vedem curând”, a scris Halep pe reţelele de socializare.

Fostul lider mondial nu a precizat dacă mai păstrează șanse pentru participare la turneul ei preferat, Roland Garros. Turneul de Grand Slam este programat în perioada 30 mai – 13 iunie.

Simona Halep a confirmat că un fost antrenor a revenit lângă ea
Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a abandonat meciul disputat miercuri, cu germana Angelique Kerber, locul 26 WTA, din turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Roma, la scorul de 6-1, 3-3 pentru româncă. Tenismena din România este deţinătoarea trofeului la Roma şi fusese direct acceptată în această fază a competiţiei.

La 6-1, 3-3, în momentul în care Kerber avea 30-0, pe serviciul ei, Halep a acuzat o accidentare la gamba stângă după ce a returnat o minge şi a cerut imediat intervenţia fizioterapeutului. Cu dureri mari şi cu lacrimi în ochi, sportiva din Constanţa a ajuns cu greu la bancă şi a luat decizia de a se retrage. Simona Halep a părăsit terenul şchiopătând, ajutată de două persoane. Tenismena germană Angelique Kerber a asistat-o tot timpul după incident, conducând-o la ieșirea de pe arena din Roma.

Lider detașat al clasamentului WTA este australianca Ashleigh Barty, cu 10.090 puncte, care poate ajunge chiar la 10.885 puncte dacă va câştiga la Foro Italico.