Coșmar cu repetiție. Turneul Roland Garros are șanse mici să se dispute la data stabilită, Franța e în carantină

Coșmar cu repetiție. Turneul Roland Garros are șanse mici să se dispute la data stabilită, Franța e în carantină

Foarte probabil, turneul de pe zgura pariziană, Roland Garros, va fi amânat, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut, din cauza pandemiei.

Probleme mari în Franța, din cauza pandemiei de coronavirus. Autoritățile au luat măsuri restrictive severe și sunt mai șanse ca Roland Garros să fie amânat. La fel cum s-a întâmplat și anul trecut, atunci când competiția pariziană s-a disputat în intervalul 27 septembrie - 11 octombrie.

Roland Garro, șanse minime ca turneul să se dispute în intervalul obișnuit. Franța este în carantină și măsurile nu par că se vor ridica

Acum, cel de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului ar trebui să debuteze la data de 23 mai. Dar măsura de carantină impusă în Franța este valabilă până la data de 2 iunie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Amânarea turneului de la Roland-Garros este o posibilitate discutată cu organizatorii turneului. Suntem în discuţii cu ei pentru a vedea dacă trebuie să schimbăm data pentru ca aceasta să coincidă cu posibila reluare a tuturor marilor eveniment”. A anunțat Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Hexagon.

„Dacă lockdown-ul va continua, va trebui să luăm măsurile necesare, cea mai gravă fiind anularea competiției”

Despre posibilitatea amânării turneului de la Paris a vorbit și fostul tenisman, Gilles Moretton. El a adims că, dacă Franța se ava afla în continuare în carantină, competiția va fi afectată. Și va fi amânată din nou, pentru a doua oară în istorie. Moretton a vorbit chiar și despre cel mai negru scenariu. Și a făcut referire la posibilitatea anulării acestei ediții a Roland Garros.

„În acest moment, desfășurarea turneului este în grafic, conform datelor stabilite. Dar, dacă lockdown-ul va continua, va trebui să luăm măsurile necesare, cea mai gravă fiind anularea competiției. Nici nu vreau să mă gândesc la asta însă! De asemenea, ne gândim la mai multe opțiuni pentru desfășurarea Roland Garros 2021. Evident, și reducerea numărului de spectatori. Discutăm în mod regulat cu toți sportivii și așteptăm să vedem cum vor decurge lucrurile”, a declarat francezul Gilles Moretton.