Editura Evenimentul si Capital

Cum se DISTRUGE o țară: APOCALIPSA după Macron

Autor: | | 6 Comentarii | 3291 Vizualizari

În numai un an și jumătate, Macron, care ambiționează să conducă Europa, și-a nenorocit propria țară. Franța este la pământ.

O analiză senzațională realizată de Guy Millière pentru Gatestone Institute.

Pe 11 noiembrie, președintele francez Emmanuel Macron a aniversat100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial invitând 70 de șefi de stat să participe la un „Forum al Păcii” costisitor, inutil și grandilocvent care nu a folosit la nimic.

L-a invitat și pe președintele american Donald Trump și a ales să-l insulte. Într-un discurs pompos – știind că Trump se definise pe sine cu câteva zile mai devreme drept „naționalist” și un apărător al Americii – Macron a evocat „patriotismul” și l-a definit în mod bizar drept „excat contrariul naționalismului” și l-a calificat drept „trădare”.

Cu puțin timp înainte, el vorbise despre „urgența” construirii unei armate europene și așezase Statele Unite printre „dușmanii” Europei.

Nu era prima dată când Macron plasa Europa deasupra intereselor țării sale. Dar era prima dată când plasa Statele Unite pe lista dușmanilor Europei.

Președintele Trump a înțeles imediat că scopul lui Macron era de a-și proteja iluziile de grandoare personală și de a încerca să obțină un avantaj politic în plan intern. A înțeles de asemenea că nu putea lăsa lucrurile așa și accepta insultele.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, el a reamintit lumii că Franța a avut nevoie de ajutorul Statelor Unite pentru a-și regăsi libertatea în timpul celor două războaie mondiale, că NATO continuă să protejeze o Europă practic lipsită de apărare ți că numeroase țări europene continuă să nu achite sumele pe care au promis să le plătească pentru apărarea lor.

El a adăugat că Macron are o rată a popularității extrem de mică (26%), că se confruntă cu o rată a șomajului uriașă și că încearcă fără îndoială să distragă atenția de la aceste probleme.

Trump a înțeles corect. Popularitatea președintele președintelui Macron este în cădere liberă de luni de zile: este președintele francez cel mai impopular din istoria modernă în acest stadiu al mandatului. Francezii se întorc în masă cu spatele la el.

Șomajul din Franța nu este doar acum la un nivel alarmant (9,1%); este la un nivel alarmant de ani de zile. Numărul persoanelor în stare de sărăcie este foarte mare (8,8 milioane de oameni, 14,2% din populație).

Creșterea economică este inexistentă (0,4% în trimestrul III din 2018, în creștere cu 0,2% în raport cu cele trei luni precedente).

Venitul mediu (de 20.520 de euro) este foarte scăzut și arată că jumătate dintre francezi trăiesc cu mai puțin de 1710 euro pe lună. Cinci milioane dintre ei supraviețuiesc cu mai puțin de 855 de euro pe lună.

Când Macron a fost ales în mai 2017, a promis să liberalizeze economia. Nici o măsură importantă nu a fost luată până acum. În ciuda unor schimbări superficiale – precum limitarea indemnizațiilor în caz de concedieri abuzive sau posibilitatea ușor crescută pentru întreprinderile mici de a putea negocia contracte temporare de muncă – codul francez al muncii rămâne unul dintre cele mai rigide din lumea dezvoltată și blochează crearea de locuri de muncă.

Taxele obligatorii (peste 45% din PIB) sunt cele mai grele din lumea dezvoltată. Dacă unele taxe au fost eliminate de când Macon este președinte, au fost introduse numeroase altele noi.

Cheltuielile publice reprezintă circa 57% din PIB (cu 16% mai mult decât media din OECD) și nu există nici un semn de scădere a lor.

La alegerea sa, Macron a mai promis și consolidarea securității. Cu toate acestea, insecuritatea nu a scăzut: numărul agresiunilor violente și al violurilor crește necontenit.

Zonele în care legea nu mai poate fi aplicată sunt la fel de numeroase ca acum 18 luni și rămân incontrolabile. Afluxul de imigranți clandestini a transformat cartiere întregi în ghetouri.

În luna mai anul acesta, Macron a recunoscut că în numeroase periferii, Franța „a pierdut lupta cu traficul de droguri”.

Când ministrul de Interne Gérard Collomb a demisionat pe 3 octombrie, el a vorbit despre o „situație foarte degradată” și a adăugat că în numeroase cartiere „legea celui mai tare – traficanții de droguri și islamiștii radicali – a înlocuit Republica”. Nu făcea decât să confirme evaluările terifiante ale comentatorilor „incorecți”, precum Eric Zemmour, autorul „Sinuciderii franceze” sau Georges Bensoussan, autorul „Franței supuse”.

Revoltele sunt frecvente și demonstrează incapacitatea crescând a guvernului de a menține ordinea. Grevele de la transporturile în comun, care au durat toată primăvara lui 2018, au fost însoțite de manifestații urmate de jafuri la bănci și magazine.

Victoria Franței la Cupa Mondială în iulie a dus la o bucurie căreia i-a luat rapid locul violența grupurilor etnice care au spart vitrine, au agresat trecători și au atacat poliția.

S-a anuntat ORA DE START! Cand SE JOACA Simona Halep-Serena Williams in OPTIMI la Australian Open!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI