Cum se dezgheaţă rapid geamurile mașinii. Simplu și la îndemâna oricui

Cum se dezgheaţă rapid geamurile mașinii. Simplu și la îndemâna oricui sursa: Arhiva EVZ

A venit iarna și au început problemele pentru șoferi. Cu două ingrediente banale pe care oricine le are în casă se poate dezgheţa cu rapiditate parbrizul maşinii, în această perioadă rece când temperaturile ajung noaptea sub zero grade.

Dacă iarna aduce bucurie copiilor, pentru că se bat cu bulgări de zăpadă sau patinează, nu acelaşi lucru se poate spune despre şoferi.

Marea majoritate a șoferilor folosesc iarna racleta, pentru a-şi dezgheţa geamurile. Metoda însă necesită timp, astfel că dimineaţa trebuie să ne trezim cu circa jumătate de oră înainte de a pleca la drum şi, în plus, ne îngheaţă şi mâinile cât timp stăm să curăţăm geamul maşinii.

Orice şofer ştie că un parbriz înghețat ne poate ține pe loc minute bune în șir.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețeta simplă care reduce bătaia de cap

Spirtul, însă, pe care oricine îl are în casă în această perioadă de pandemie ne poate ajuta să dezgheţăm repede parbrizul maşinii. La fel şi banalul detergent de vase.

Mai exact, este vorba despre un amestesc făcut din ingredientele amintite şi apă. Trucul este util oricărui conducător auto pentru a dezgheţa geamul maşinii în această perioadă rece.

Pentru acest amestec, aveţi nevoie de spirt, apă şi detergent de vase. Într-o sticlă cu pulverizator, puneţi aproximativ 2/3 spirt, 1/3 apă şi o lingură de detergent de vase.

Amestecaţi toate ingredintele şi aplicaţi lichidul pe parbrizul îngheţat, iar acesta va acţiona în doar câteva secunde, scrie Antena3.

Leguma care nu lasă parbrizul să îngheţe iarna

Leguma care nu lasă parbrizul să îngheţe iarna, nici pe ger. Cu ea trebuie să ştergi geamul maşinii O legumă banală pe care oricine o are în casă poate veni în ajutorul şoferilor, în această perioadă când temperaturile scăzute de peste noapte îngheaţă parbrizul maşinilor.

Iată că soluția vine din natură. Tot ce avem de făcut este să dăm seara pe parbrizul dezghețat cu o jumătate de ceapă roșie. Sau, dacă nu vă place mirosul, atunci puteți face același lucru cu o jumătate de cartof.

Explicaţia este aceea că zahărul din legume nu va permite ca suprafață să înghețe, astfel că vă veți bucura a doua zi de dimineață de un parbriz neînghețat și veți fi gata să plecați imediat la drum.