Cum să păstrezi căldura în casă și să plătești facturi mai mici. Merită să încerci

Cum să păstrezi căldura în casă și să plătești facturi mai mici. Merită să încerci Încălzire centralizată. Sursa foto: arhiva EVZ

Facturile au crescut considerabil, iar oamenii se tem că vor sta în frig. Cu toate astea, specialiștii au descoperit mai multe trucuri prin care poți să îți păstrezi căldura în casă.

Specialiștii au descoperit soluția pentru a menține căldura în casă, dar fără să plătești facturi mari. Modul de poziţionare al caloriferelor este cel mai important aspect, pentru că de acest lucru depinde păstrarea căldurii într-o casă. Acestea se instalează tot timpul sub ferestre, pentru a se evita formarea condensului.

Este indicat să nu acoperi caloriferele cu perdele sau cu draperii. Specialiştii recomandă şi folosirea foliei de aluminiu, care ajută la rândul ei la difuzarea căldurii în cameră. Tot ce trebuie să faci este să o pui pe peretele din statele caloriferului, cu suprafaţa lucioasă spre calorifer, astfel încât să reflecte căldura spre cameră.

Trucuri pentru facturi mici

Contează și să nu aerisești camera mai mult de o oră. O aerisire corectă presupune deschiderea largă a geamurilor timp de 10 minute. Cu toate astea, cea mai mare sursă de pierdere a căldurii este reprezentată de ferestrele şi uşile neizolate. Poți cumpăra o bandă izolatoare cu burete. Este foarte ieftină și folositoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: EVZ

Și covoarele aşternute pe jos reţin căldura şi previn pierderea ei prin podea. Un alt truc este să poziționezi canapeaua cum trebuie. Ca şi în cazul draperiilor, canapeaua absoarbe căldura care ar putea încălzi o cameră întreagă, dar dacă patul este înlăturat de lângă sursa de căldură aerul cald poate circula liber în încăpere.

Cum să păstrezi căldura în casă

Specialiștii au mai declarat că gătitul sau cuptorul aprins îți poate menține o temperatură potrivită în casă. Ei au precizat și că încălzirea prin pardoseală sau din lateral, sistemul clasic de încălzire cu centrală şi calorifere, este cel mai profitabil.

Mai mult, în lipsa unei izolări eficiente, oricât de mult se va încălzi locuinţa, se va răci destul de repede din cauza pierderilor de căldură prin pereţi (circa 40%), prin ferestre (circa 20%), prin acoperiş (15%), uşi şi balcoane şi chiar podea, potrivit Adevărul.