Cum sa faci bani pe YouTube. Serviciul oferă 100 de milioane de dolari, plățile se vor face lunar
- Nicolae Comănescu
- 12 mai 2021, 12:06
Cum să faci bani pe YouTube, pentru a câștiga sume importante în fiecare lună. Proiect gigant lansat de cel mai important site cu conținut video.
Poți să faci bani pe YouTube, dacă produci conținut video care să devină viral. YouTube lansează un fond în valoare de 100 de milioane de dolari pentru a-i plăti pe creatorii care produc video-uri de succes pentru noul său serviciu Shorts. Fondul va intra în vigoare în următoarele luni și va fi disponibil pentru creatori, în acest an și în 2020.
Cum să faci bani pe YouTube. Un proiect pentru care se pun la bătaie 100 de milioane de dolari
Există în acest moment multe platforme care concurează între ele pentru a atrage internauții ce pot să creeze conținut cu potențial pentru vizualizări. Cum ar fi scurte scenete de comedie sau mișcări de dans. Un deschizător de drumuri în acest domeniu a fost TikTok. Aplicația se bucură de un succes uriaș la nivel mondial. Modul în care operează această aplicație a fost adoptat foarte repede și de către concurență: Reels, Instagram, platformă deţinută de Facebook, Spotlight Snapchat şi Shorts YouTube.
Cei de la YouTube au anunţat că noul fond va plăti în fiecare mii de creatori ale căror videoclipuri de pe Shorts atrag cel mai mult angajament de la urmăritori. Site-ul video a adăugat că va începe să testeze reclame pe Shorts.
YouTube, o mare lovitură imediat după lansare. În 2006, compania a fost vândută la google pentru 1,65 miliarde de dolari
YouTube este cel mai important site cu conținut video. A fost creat în luna februarie a anului 2005 de către Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim. Simțind potențialul uriaș al acestei afaceri cei de la Google au cumpărat YouTube în noiembrie 2006. Și au plătit pentru această tranzacție suma de 1,65 de miliarde de dolari.
TikTok este o aplicație ce a fost lansată în China sub numele „A.me” în septembrie 2016 de Zhang Yiming. A devenit extrem de populară la nivel mondial, iar în prezent este evaluată la o cotă de piață de 75 de miliarde de dolari.