Evenimentul Zilei > International > Cum intră românii pe teritoriul Bulgariei? Schimbări majore anunțate de MAE
Cum intră românii pe teritoriul Bulgariei? Schimbări majore anunțate de MAE

Cum intră românii pe teritoriul Bulgariei? Schimbări majore anunțate de MAE

Românii nu mai trebuie să prezinte declarația pe propria răspundere atunci când intră în Bulgaria, anunță MAE.

Restricții eliminate la granița dintre România și Bulgaria. Românii nu trebuie să mai prezinte la granița bulgară declarația pe propria răspundere prin care confirmau că știu despre riscurile privind COVID-19 și prin care se obligau să respecte măsurile anti-COVID din Bulgaria. Anunțul a fost făcut joi de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Autoritățile bulgare au luat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria. Potrivit ordinului ministrului sănătății bulgar, aplicabil de la data de 28 iulie 2020, cetățenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declarația pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoștință și își asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 și se obligau să respecte măsurile anti-COVID aplicabile pe teritoriul Bulgariei.

Precizările MAE

MAE precizează faptul că la ora actuală nu există condiții speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare și tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetățenii care vin din România.

MAE reamintește însă că cetățenii români pot cere asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +359 879 440 758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 și http://sofia.mae.ro/, potrivit digi24.ro.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: