Evenimentul Zilei > Sport > Cum împarte Burleau banii pentru calificarea naţionalei de tineret. Jucătorii primesc mai puţin de jumătate din sumă!
Cum împarte Burleau banii pentru calificarea naţionalei de tineret. Jucătorii primesc mai puţin de jumătate din sumă!

Cum împarte Burleau banii pentru calificarea naţionalei de tineret. Jucătorii primesc mai puţin de jumătate din sumă!

În urma calificării echipei naţionale de tineret la Campionatul European din 2019, Federația Română de Fotbal va primi aproape jumătate de milion de euro.

Din această sumă, jumătate va rămâne în vistieria FRF, în timp ce jucătorii vor împărţi doar 200.000 de euro.

„Financiar e o sumă nesemnificativă, dar nu acesta este aspectul la care trebuie să ne uităm la o asemenea calificare. E sub 500.000 de euro, astea sunt sumele. Dar noi nu ne vom uita niciodată la aceste bonusuri financiare, se vor duce la jucători şi staff-ul tehnic. Pe noi ne interesează faptul că în urma acestor performanţe poţi creşte mult mai uşor. Dacă eram calificaţi la fiecare ediţie poate nu am mai fi simţit această emoţie. Este un mesaj că trebuie să investim în juniori şi că doar aşa pot veni rezultate. 

Va fi o perioadă de analiză şi vom avea un obiectiv pe care să-l şi putem realiza. Cu siguranţă ne dorim şi ar fi o performanţă istorică să terminăm în primele patru, dar e nevoie de o perioadă de analiză să vedem şi dacă este realizabil”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Pe de altă parte, selecţionerul naţionalei de tineret, Mirel Rădoi, a declarat că echipa naţională are ca obiectiv clasarea între primele patru participante la Campionatul European din Italia și San Marino.

Italia (gazda turneului), România, Spania, Franța, Anglia, Germania, Serbia, Croația, Danemarca și Belgia sunt cele 10 echipe calificate direct la EURO 2019. Pentru ultimele două locuri se vor lupta în play-off Polonia, Grecia, Austria și Portugalia.

Au câştigat grupa

Naționala de tineret a României a câștigat, marți, partida disputată la Ploiești, contra reprezentativei din Liechtenstein (scor 4-0) și și-a asigurat calificarea la Campionatul European din 2019.

România a câștigat grupa a 9-a a preliminariilor. „Tricolorii” au strâns 24 de puncte și au fost urmați de Portugalia (22), Bosnia&Herzegovina (18), Țara Galilor (13), Elveția (10), Liechtenstein (0).