Evenimentul ZileiSocialCum folosiți funcțiile Gmail pentru a fi organizat. Economisești timp cu ajutorul sfaturilor de la specialiști

Cum folosiți funcțiile Gmail pentru a fi organizat. Economisești timp cu ajutorul sfaturilor de la specialiști

Cum folosiți funcțiile Gmail pentru a fi organizat. Economisești timp cu ajutorul sfaturilor de la specialiști
Gmail are mai multe funcții care permit programarea mail-urilor, securizarea lor, ștergerea automată, anularea mesajelor, dar și răspunsuri automate și crearea de etichete.

Portalul Infobae explică cum pot folosi utilizatorii unele dintre funcții de bază ale Gmail care îi ajută să economisească timp. Gmail are un instrument care vă permite să scrieți un email și să programați ca acesta să fie trimis mai târziu în cursul zilei sau la o altă dată.

Pentru a folosi această opțiune, trebuie să scrieți mail-ul ca de obicei, iar înainte de a-l trimite, trebuie să apăsați pe cele trei puncte care se află în marginea din dreapta sus și apoi să selectați „Programați expedieri“. Asta în varianta Gmail de pe telefonul mobil.

În cazul versiunii desktop, apăsați săgeata de lângă butonul „Trimite” care se află în marginea din stânga jos și alegeți „Programați livrarea”. În ambele cazuri, va fi afișat un meniu de opțiuni din care pur și simplu trebuie să alegeți data și ora la care doriți să fie trimis mail-ul.

Confidențialitatea mesajelor

Tot pe Gmail este activ modul confidențial. Acesta vă permite să creați mesaje care se autodistrug după un timp și, de asemenea, vă permite să creați o parolă pentru a accesa conținutul, dacă doriți.

Instrumentul este disponibil atât pe iOS sau Android, cât și pe versiunea web. Pentru a activa funcția, trebuie să urmați următorii pași:

Dați click pe butonul Compune care apare în colțul din dreapta sus al ecranului. Apăsați pictograma Blocare, care apare în bara de opțiuni din partea de jos a email-ului care este scris. Se va deschide o mini fereastră cu noi opțiuni ale modului activat. Puteți seta o perioadă minimă de o săptămână și maximă de 5 ani. După aceea, mail-ul dispare din căsuța de contacte.

În plus, se poate adăuga o parolă de acces care solicită destinatarului să introducă codul text care ajunge pe telefonul său mobil. Nu uitați să apăsați butonul Salvare.

Anulați trimiterea unui mesaj

Această opțiune oferă utilizatorului câteva secunde pentru ca, după trimiterea mesajului, să se răzgândească și să anuleze operațiunea. În stânga jos, veți vedea lângă „Mesaj trimis” opțiunile „Vizualizați mesajul” sau „Anulați”. Trebuie să apăsați pe această ultimă alternativă pentru ca email-ul să nu ajungă la destinatar.

În mod implicit, timpul de doar cinci secunde după trimitere. Cu toate acestea, din Setări puteți extinde această limită la 10, 20 sau 30 de secunde.

Serviciul Gmail are instrumente avansate de căutare, astfel încât mail-urile să poată fi filtrate în funcție de subiect, cuvânt cheie, dată sau multe alte variante. Pentru a folosi această opțiune, trebuie să faceți click pe săgeata din căutarea care se află deasupra tuturor email-urilor și să alegeți parametrii doriti.

Răspuns automat și etichete

Răspunsul automat poate fi util atunci când primiți multe email-uri și doriți să anunțați destinatarul că mesajul a fost văzut. Poate fi folosit și atunci când cineva este în concediu sau vacanță. Pentru a utiliza această alternativă, trebuie să intrați în Setări și apoi să bifați opțiunea Răspuns automat.

Tot Gmail ofertă și posibilitatea de etichete care vă permit să clasificați email-urile, astfel încât să le puteți vedea într-un mod mai organizat. Puteți crea și etichete noi. Trebuie să acesați din configurare opțiunea „Etichete” și să alegeți alternativa „Creați etichete”, potrivit infobae.com.

 


Accesează: