În plus față de constrângerea alegătorilor, Melkonyants a prezentat o listă de factori despre care a spus că vor lăsa un „mare semn de întrebare” peste rezultatele votului săptămâna viitoare. Principalele persoane, a spus el, vizează autoritățile care folosesc pandemia „în avantajul lor”.

Prin extinderea votului în șapte zile și permițând votul la domiciliu și în format electronic – toate, în mod evident, pentru a limita infecțiile cu coronavirus prin subțiarea mulțimilor de la secțiile de votare – autoritățile limitează abilitățile observatorilor independenți de a urmări frauda alegătorilor, a spus Melkonyants.


Începe referendumul în Rusia. Și noua domnie a lui Putin


Apoi, există faptul că buletinele de vot vor fi ținute peste noapte la secțiile de votare. „Acest lucru lasă o zonă întunecată în care nu vom ști ce se întâmplă. Există posibilitatea de a produce modificări în masă”, mai spune Melkonyants.

După sondajele deschise joi, un jurnalist cu canalul de televiziune independent Dozhd a raportat că a reușit să voteze de două ori – mai întâi la secția de votare, apoi online.

În afară alegerilor prezidențiale, rușii vor vota un pachet de amendamente care include angajamentele de ajustare a pensiilor la inflație, consacrarea credinței în Dumnezeu și definirea căsătoriei ca o uniune heterosexuală.

PAGINA ANTERIOARA